Inga problem. Olof Johansson, som är vice ordförande i svenska Proffsboxningskommissionen, var belåten med Erik Skoglunds ”klockrena disciplin” – även när det gäller kosthållningen. Foto:

Klarade andra invägningen utan problem

Boxning
annons

Vågen slår först under 78 kilo. Erik Skoglund skiner upp. Matchvikten är under kontroll. Andra invägningen, som även den gjordes i Nyköping, klarades med marginal.

När rutinerade Olof Johansson från Proffsboxningskommissionen har kollat blir den officiella invägningen 78,0 kilo. Enligt WBC:s noggranna koll av boxarna får man sju dagar innan match väga EXAKT 79,832 kilo – så det här ska vara under kontroll.

Det kommer en ny invägning, enligt de brittiska reglerna, mitt i nästa vecka. Men varken den eller att komma ner till ändå rejält låga 76,2 klockan 17 svensk tid på fredag om en vecka när det är offentlig invägning för Skoglund och kombattanten Callum Smith vid Exhibition Centre i Liverpool kommer bli några större problem. Jobbet är gjort.

– Det kommer att räcka med att fortsätta att äta rätt kolhydrater veckan som kommer. Vi packar ju med en kokplatta så jag ska fortsätta att laga precis rätt mat för Erik hela veckan. Han blir till och med piggare med den här maten, säger sambon och kostexperten Angelica Sjöstedt under det att Erik underhåller ett tv-team från Viasat.

Så det blir ingen svettdräkt som suger kraft nästa fredag?

– Svettdräkten är nedpackad, men vi kommer inte att behöva plocka fram den. Det kommer räcka att bara köra de vanliga träningsövningarna timmarna innan invägningen. Upp till ett och ett halvt kilo är inga problem att få bort utan att det tär på krafterna alls.

Sedan får boxarna äta och dricka hur mycket de vill fram till match lördagen den 16 september, preliminärt klockan 23 svensk tid.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Erik SkoglundSportBoxningSkoglund i Liverpool
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka