• Andra målet av tre. Christian Kouakou firar ihop med Samuel Kroon i det som skulle bli seger borta mot Vasalund. Foto:
  • Och så här firades tredje målet. Med kramp. Foto:
  • Gamle NBIS-anfallaren Calle Björk hade några duster under matchen med Lennart Johansson, mittbacksvikarie. Foto:
1/

Kouakou avgjorde – i välbekant miljö

FOTBOLLSETTAN

Med sina sista krafter pangade Christian Kouakou in bollen i bortre hörnet. Hans och Bissarnas tredje mål i matchen borta mot Vasalund. – Men skönast att vi vinner, sa Kouakou efter 3–1-segern.

Hatten av, tyckte Bissarnas tränare John Wall.

Även en gammal bekant från AIK-tiden, i legendariske spelaren och tränaren Nebojsa Novakovic kom ner och gratulerade.

– Han var glad för min insats och önskade lycka till i fortsättningen, sa Christian Kouakou efter matchen på ett höststormigt Skytteholm.

Han konstaterade även "årets kramp", då han fick målfira sitt hattrick liggande. Men det var väntat, med tanke på den arbetsinsats Bissarna lade ner.

– Vi är vana att se Vasalund med 4-4-2 och så hade de ändrat till trebackslinje. Då fick vi anpassa oss och lägga ner extra jobb mot mittbackarna. I första halvlek hade vi dålig kommunikation sak, tränarna sa en sak och vi gjorde en annan, sa Kouakou.

Men han beskriver det som gemensam taktik som fällde avgörandet i andra halvlek. Nu var spelarna ense hur man skulle pressa och från/mot vem.

– Vi stod upp bra, låg rätt i positionerna och tog tillvara på våra lägen.

Vi, skulle ha kunnat vara "jag", då Kouakou själv gjorde alla målen. Första efter inspel snett inåt bakåt från utmärkte anfallskompisen Tidjani Diawara. Andra sittande efter djupledsboll där både han och Vasalundsmålvakt gått omkull i duell om boll. Och så tredje, ny omställning och ny längre sidpedspass från Diawara. Tre mål och upp i topp på skytteligan

– Hattrick var ett tag sedan. Men skönast är att vi vinner. Att göra mål då gör det ännu bättre.

Ni har haft en bra period nu annars efter sommaren, inga förluster?

– Vi har hållit huvudet högt, gjort det vi är bra på, trott på oss själva och inte lyssnat på andra. Fortsatt jobbat och tagit ansvar.

Och de här planerna på Skytteholm kan du sedan innan?

– Ja, jag är uppväxt här, har gått i skolan här, har min familj här. Jag vet inte hur många matcher och träningar jag gjort här, sa den förre AIK-talangen och tog emot ännu en highfive från gamla bekanta.

Även John Wall fick glädjas med gamla bekanta i bekant miljö.

– Starten vi fick kan ibland prägla matchbilder, där vi någonstans började bevaka ledningen, menade Wall.

Han såg att Vasalunds backar fick för god tid i uppspelsfasen, något som gjorde att hans lag hade svårt att få grepp om hemmalaget i första halvlek.

– I andra halvlek är det forwards positionering, där de jobbar utifrån och in i stället, som vi fick utdelning på. Forwards vann löpningsmatchen hela tiden.

Det var dock bara lika i halvtid, sedan Edvard Setterberg tvingats riva ner gamle bekante Calle Björk precis innanför straffområdesgränsen och ådra sig sitt tredje gula kort för säsongen. Men i övrigt fanns inte mycket längst bak att erinra, kände Wall.

Vad säger du om er positiva period för tillfället?

– Vi måste fortsätta spela de enskilda matcherna, sedan kommer resten av sig självt. Vi får inte släppa det här greppet, utan det kommer krävas insatser varje vecka. Men vi har skapat bra tillförsikt för oss själva med det vi vill, avslutade John Wall.

Vasalund–Nyköpings BIS 1–3 (1–1)

Mål: 0–1 (4) Christian Kouakou, 1–1 (24) Lamine Nekrouf (straff), 1–2 (77) Kouakou, 1–3 (90+3) Kouakou.

Varningar, VIF: Carl Björk, Kenny Pavey. NBIS: Edvard Setterberg, Enis Ahmetovic, Lennart Johansson.

Domare: Nino Baresso

Publik: 255.

NBIS-laget: Edvard Setterberg – Simon Esséus, Andrew Jean-Baptiste, Lennart Johansson, Enis Ahmetovic – Samuel Kroon (Alen Ahmetovic in 78), Sal Jobarteh (Ethan Gage in 59), Dago Funes, Oscar Karlsson – Christian Kouakou (Eric Friedlander in 90+4), Tidjani Diawara.

Svaljakten Christian Kouakou 3 svalor

Inte bara för målen utan för hästjobb i löpningarna och defensiven.

Tidjani Diawara 2 svalor

Hittar rätt i djupledsspelet allt mer. Två målgivande passningar också.

Enis Ahmetovic 1 svala

Låg bakom mycket i uppspelsfasen och löste det mesta av de svåra proven defensivt.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BISChristian KouakouJohn WallSportfotboll
Relaterat