I de två första matcherna saknades landslagsspelaren i Sollentuna på grund av knäskada. Då tog VVK två set i första matchen och vann den andra.

I lördags var Staffan Blomgren tillbaka, var bäst på plan och dirigerade Sollentuna till en ganska enkel 3–0-seger.

Därmed kan Sollentuna avgöra SM-åttondelen på tisdagskvällen, ta sig vidare till kvartsfinal samtidigt som säsongen är över för Vingåker.

– Det ingår inte i vår plan. Vi ska plocka fram inspirationen vi hade hemma senast och få till en femte och avgörande match, säger VVK-coachen Lukas Karlsson.

Medan spelarna fick ledigt på söndagen satte sig han och spelande tränaren Alex Jenkins för att titta på inspelningen från lördagsmatchen i hopp om att kunna hitta ett vapen mot framför allt Staffan Blomgren.

– Vi har analysen av vårt eget spel ganska klar. Vi hade egentligen ingen bra period alls, men så är det ofta i volleyboll att om ett moment inte fungerar är det svårt att få ihop helheten och allt rasar i stället, säger Lukas Karlsson.

Nu handlar det om att prioritera blockspelet så att Staffan Blomgren inte får smasha in så många poäng som senast.

– Sen får vi ställa upp försvaret bakom blocket och möta Sollentunas övriga spelare en mot en, fortsätter Lukas Karlsson som har alla VVK-spelare tillgängliga.

– Spelar vi som i förra hemmamatchen, med den härliga publiken i ryggen, kommer det att bli en femte åttondel.