"Ynka" 49–41 vann Vargarna med till sist det efter ambulansstrul vid Viktor Bergströms otäcka ländryggsskada i ett supersent E4-derby. Griparna tog därmed hand om bonuspoängen – och kan nu helt enkelt inte missa segern i allsvenska grundserien.

Efter det att bland annat egentligen stabilt körande William Björling snurrat i närheten av två smågropar i sopklar ledning och det var 20–10 till Vargarna efter fem heat var det dock fara å färde.

Men klurige lagledaren Anders Fröjd stoppade blodflödet gen om att låta Timo Lahti köra vartannat heat innan pausen. Lahti slog bland annat Kim Nilsson från spåret utanför och hade även tagit starten sopklart i giganternas andra möte – men då blev det omstart. Nu talar 14 inkörda poäng innan långa pausen sitt tydliga språk

Artikelbild

Griparnas lagledning fick under dagen veta att åter igen rejält formstarke Oliver Berntzon inte kände sig frisk.

– Sedan dess fortsatte febern bara att gå upp under dagen och nu har jag en bit över 39 så det var tur att jag inte åkte upp. Det hade inte gått att köra, säger Vispen till SN-sporten under förarpresentationen som fick ske utan den pinfärska SM-silvermedaljören.

Det som oroade lite var tysken Kevin Wölberts låga fart och tre raka enpoängare, vilket är för lite även om Kråkvilans rätt cirkelbetonade bana. Men så satte tysken dit en trea och med "bara" åtta poängs underläge in i långa pausen tog vittringen på en trepoängare slut för Vargarna. Wölbert avslutade mycket bra

Efter en avslutning med till exempel fin körning i andra reservheat av Björling hade snarare Griparna häng på alla poängen. Vargarnas hugg på bonusen fanns inte längre kvar och när Gripbekantingen Viktor Bergström fick ett kast och föras till sjukhus med smärtor i ryggen efter en dubbelkrasch i tolfte var matchen jämn – men hemmalaget spräckte i alla fall Griparnas segersvit.