Tove Almqvist gjorde matchens första mål när U23-landslaget mötte Japan.

Landslagsmål av Tove

Fotboll

Nyköpingstjejen Tove Almqvist gjorde mål. Men vad hjälpte det. Det blev förlust för det svenska U23-landslaget även i den andra träningsmatchen i Spanien. Japan vann med 3–1.

Det nya svenska U23-landslaget är sedan en vecka tillbaka i spanska La Manga för en träningsturnering. Truppen domineras av spelare födda 1996 och -97. Spelare som var med och spelade U20-VM på Papau Nya Guinea sent i höstas. IFK Nyköpingfostrade Tove Almqvist är en av dessa spelare.

I den första matchen mot England (förlust också då med 1–3) hoppas Tove in i andra halvlek. Mot Japan spelade hon från start. Och kunde också ge Sverige ledningen i inledningen av andra halvlek.

Kif Örebro-spelaren Fanny Andersson vann dubbla närkamper, tog sig in i straffområdet och spelade snett inåt bakåt till Tove. Behärskat skruvade hon in bollen vid stolpen, beskriver fotbollsförbundet på sin websida om målets tillkomst.

Det tog dock inte många minuter för Japan att kvittera efter målvaktsmisstag vid en rensning. När de svenska benen började tröttna kom även tvåan och trean.

På förbundets hemsida konstateras att man var nöjda med andra halvleken men att matchtempot gjorde att svenskorna tog slut. Japan är inte i försäsongsfas som Sverige är.

Detta var den andra och sista matchen i La Manga. I juni spelar U23-landslaget en fyrnationsturnering i Värmland mot England, Norge och USA.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Tove AlmqvistSportfotboll
Relaterat