Nyköpings BIS reser norrut till Umeå för att möta nedflyttningsplacerade Team TG FF.

– Först och främst är det en lång resa så det gäller att förbereda sig. Sen ligger de strax under oss i serien så det är en jävligt viktig match, säger NBIS-spelaren Oscar Karlsson.

Bissarna som endast har sju poäng mer kan vid vinst dra ifrån det otäcka strecket lite, men vid förlust komma allt närmare.

– Ja, det är klart man har förståelse för det. Blir det en vinst så är det ju tio poäng och vi drar ifrån. Fokuset är ju på det men det spelar ingen roll vi möter, vi siktar på att vinna varje match.

I den senaste matchen kom Akropolis på besök. Då blev det någon slags déjà-vu. Ett baklängesmål nästan på direkten likt matchen borta mot Rynninge.

– Det är svårt att vinna fotbollsmatcher om man får börja med ett underläge direkt. Det handlar om att vara påslagna från start. Man lär sig av sina misstag och förhoppningsvis kan vi göra det bättre nu. Vi brukar komma in och ta över matcherna, men gör man det från start så blir det ju enklare att vinna.

Att de just jobbade sig in i den senaste matchen är något de tar med sig till kommande drabbning.

– Det är starkt. Första 30 var vi riktigt dåliga och ska vara glada att det bara var 1–0 underläge. Men sen jobbar vi in oss i matchen och vi är svåra att slå. Men vi aldrig nöjda med en pinne, det är fokus på tre nu. Team TG tycker jag personligen är ett lag vi ska slå. Vi har bättre spelare och är ett bättre lag, det är tre poäng som gäller helt klart.

Vad krävs från er sida för att ta alla tre poäng?

– Det är att utnyttja våra styrkor. Vi är ett bra lag på att hålla boll, det är de också men de är lite mer naiva och slarvar mycket. Det gäller att ta vara på det och följa vår gameplan, då tror jag vi vinner den här matchen.