• Fredrik Larsson är tillbaka i Nyköpings boxningsklubbs lilla lokal i Sporthallen och siktar på att vinna mellansvenska mästerskapet till helgen. Foto:
  • Fredrik Larsson. Foto:
1/

Nyköpingsboxaren Fredrik Larsson gör comeback: "Ger mig aldrig"

Boxning

Fredrik Larsson har varit borta från boxningen en längre tid. Men nu är han tillbaka och siktar stor inför mellansvenska mästerskapet där han vill ta revansch. – Jag har slagit de bästa förut, säger han.

– Det här är mitt andra hem. Spelar ingen roll hur länge man varit borta man känner sig alltid hemma här, säger Fredrik Larsson om den lilla boxningslokalen i Sporthallen som han är tillbaka och tränar i efter flera år.

– Jag har varit borta från boxningen i 5–6 år. Träningen tog mycket tid och jag ville fokusera på plugget och sådär. Jag visste inte heller vilken framtid jag hade i boxningen, men har tränat hela tiden.

Hur kom det sig att du började igen?

– Jag kände att jag hade mer att ge och att jag inte avslutat min karriär. Ville komma i gång igen och se hur långt jag kan komma i stället för att gå runt och undra över det svaret...

Fredrik gjorde sin comeback i vintras och fick bland annat möta två av de topprankade i Sverige, Anton Hellström och Erik Mendoza.

– Första matchen i min comeback visste jag inte riktigt var jag låg någonstans med kondition och sådär. Man hade byggt upp en nervositet lite också. Men det kändes helt okej, likt den andra matchen.

Han förlorade båda matcherna – men ser nu fram emot att kunna få revansch . Det ska i så fall ske i mellansvenska mästerskapet i Stockholm under lördagen.

– Det kommer vara väldigt tufft motstånd och det smäller ganska bra i den här klassen (75 kilo).

Nu verkar det inte finnas något stopp för Fredrik som åker till Stockholm för att stå som segrare.

– Förväntningarna är att vinna. Det är åtta anmälda och jag hoppas på att få en öppningsmatch mot någon jag aldrig mött förut. Jag vill möta Erik eller Anton i finalen för att få lite revansch, säger han och fortsätter.

– Jag har slagit de bästa förut. Men de jag ska möta nu har hållit i gång och kört boxning medan jag tog en paus. Så det är en nackdel men med rätt träning och inställning så ska det inte vara några problem.

Han har tidigare stått som segrare. 2008 var han svensk mästare och 2009 blev han mellansvensk mästare som han nu alltså siktar på igen trots att han nyligen börjat igen.

– Styrkan i min boxning är motivationen och disciplinen. Jag tar mig alltid till träningarna – och ger mig aldrig.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BSSportBoxning
Relaterat