I kanot-SM fick vi se en hel del av framtida landslagskanotister samt David Johansson som är på plats i kanotens Mecka, Szeged, i en viktig men lite sen satsning på att kvala in en K4:a till OS.

Jag minns en helg med allt proffsigare Ångaloppet och inte minst beachvolleyfesten på Stora torget. I Swedish beach tour ser man hur viktigt det är att en och annan lokal idrottare är uppe på nationell toppnivå. Det var roligt med EM i havskappsegling i Oxelösund. Men med bästa svenskbåt fyra uteblev den där riktiga nerven.

Bissarna har haft en seriös satsning i rätt många år nu. Senast i raden av rätt avancerade tränare efter den enkla, rejäla Håkan ”Vargen” Andersson är amerikanen Brian Clarhaut. Vargen är den som har varit klart närmast kval till superettan och jag gillade honom skarpt, men jag kan ändå ge en eloge till Bissarna att man vill något med sin sport – fast det inte finns massa pengar att investera i spelare och att man någon säsong har fått sälja sin superanfallare Christian Kouakou.

Mm, man ska ALDRIG ignorera huvudskador men efter att ha fått en rätt lös boll i huvudet är det väldigt, väldigt generöst att blåsa av en sekund innan Patrick Lundemo kan lyfta in 1–1. ”Vi blev rånade på ett mål”, sa Jakob Bergman efteråt.

Enoch Adu var bäst på planen mot serieledaren Akropolis och hade inte oväntat intensitet i sina rörelser även mot allsvenskt motstånd. Oj, vad nära att just Adu kunde skjuta in bollen via Marcus Burmans ben längs förlängd mållinje, den senare hade sånär hunnit reflexstyra in 1–1 efter 92 minuter och fem sekunders spel. Och vid en dubbelhörna var det TRYCK. Kul!

Det är ett gammalt klassiskt italienskt spelsätt att komma in i det under den andra halvleken, ligga och surfa på 0–1 – och inleda tokpressen på slutet. Det hade behövts en Oscar Karlsson i form också, i rollen som firestarter – som han hade mot Gif Sundsvall i en fantastisk cupmatch.

Nu var ”OK” avstängd och matchen inte fantastisk. Men bra ändå av Bissarna, som inte ska stå för något kreativt skönspel mot allsvenskt motstånd, nästan fick med sig ÖSK in i en oviss förlängning.

Det var trist med dels den allvarliga skadan på ÖSK:s Arvid Brorsson och med så glesa publikled; gällde även Kubanerna på den lilla improviserade bortaläktaren.

För att Bissarna Fotboll ska få framtidstro behövs de där numera 20 år gamla planerna på en – liten men med fyra sidor – stadion runt den här konstgräsplanen. Oj, vad planen toksågades av hemmalagets målvakt Oscar Jansson.