Eklöf blir den sista pusselbiten i Eskilstuna Smedernas lagbygge för 2018.

Linus Eklöf har Smederna som moderklubb Och 28-åringen, som under den kommande och flera andra säsonger ocså kör för Nyköpingsklubben Griparna, är nu klar för sin trettonde säsong.

Eklöf kommer att ha 0,766 i ingångssnitt i elitserien och eftersom han är en mellansnittare även i Griparna har han stora möjligheter att få köra mycket både i elitserie och allsvebskan om nysatsningen med en lite mera slimmad version Linus ger effekt.

– Ja, det enda jag inte har provat ordentligt ännu är att trycka ner mig de sista kilona. Jag bantade ju sex kilo förra året men det räcker inte. Jag vägde 74 kilo då och målet är att nå 70-strecket. Det är vad som krävs, så är det bara. Det finns nästan ingen annan i Elitserien som väger mer än 70 kilo, säger Eklöf i en intervju med EK.

Det var också en del problem med maskinmaterial och bränslet förr säsongen, varpå det kom en svacka efter att tidigt varit i bra förm.

Men hösten var bättre och han körde framför allt bra när Smederna skrällde mot Vetlanda i SM-finalen.

Smedernas trupp ser därför ut enligt följande: Andzejs Lebedevs (1,909), Fredrik Lindgren (1,865), Niels-Kristian Iversen (1,806), Mikkel Michelsen (1,456), Pontus Aspgren (1,365), Michael Jepsen Jensen (1,310), Krzysztof Buczkowski (1,200), Linus Eklöf (0,766).

0,5-förarna är: Alexander Woentin, Rasmus Broberg och Johannes Stark.