Den 30-åriga Nyköpingstjejen – som valt att ta ett uppehåll från satsningen som golfspelare – visade onekligen att takterna sitter i när klubbmästerskapet avgjordes i dagarna två ute på östra och västra banan. Det vill säga anläggningen som Alexandra introducerades för redan i sjuårsåldern. När 2019 års KM summerades stod hon som vinnare i damklassen på 144 slag totalt. Spelformen var slagspel och hon var i slutändan sju slag före tvåan Malin Lundqvist.

– Det har varit två jätteroliga dagar där jag lyckats spela sjukt bra, sa Alexandra, avnjutandes ett glas segerbubbel.

Segern var hennes första i just detta sammanhang och spelet som tog henne ända dit var mer eller mindre hämtat ur skolboken för en tvådagarstävling.

– Det har känts väldigt stabilt och det fanns inget att klaga på. Jag kom till några bra birdieputtar och många fina chanser.

Alexandra har i övrigt valt att ta en paus från det tidigare så aktiva golfandet, som bland annat innebar spel ute i såväl Europa som Sydafrika och Sunshine Ladies Tour. För ett drygt år sedan valde hon att hoppa på PGA:s högre tränarutbildning som är på två och ett halvt år. I år har hon inlett arbetet som golftränare – primärt ute hos just Nyköpings GK. Framtiden får utvisa om hon återupptar spelandet längre fram.

– Jag får se vad jag känner och vill nästa år men det känns ju superbra att få arbeta med golfen, säger Alexandra.

I herrturneringen segrade till sist Staffan Nilsson. Segern till "Stalles" fördel avgjordes på det andrasärspelshålet där han tampades med 2017 års mästare Pierre Carlsson. Mats Hallberg var med länge och väl men blev, efter ett särspel, utslagen efter bogey på det 18:e hålet. Pierre Carlsson å sin sida föll även han med en bogey. Knatte-KM vanns av Folke Norrlander. Årets startfält – drygt 90 deltagare från klubbens yngsta knattar upp till herr- och damklass – var det största på över tio år.

– Vi är jättenöjda med arrangemanget och har redan lite tankar på nästa år – och då hoppas vi på att få med fler tjejer. Det var ju tyvärr bara sex stycken med i år, sammanfattade ordförande Holger Namér.