På onsdagsmorgonen startade EM i österrikiska Fischlham, Gmunden. Allra först ut oavsett tävlingsdisciplin var Nyköpings Linnea Cederquist. Men landslagsdebuten blev rätt misslyckat. Linnea ramlade efter tredje bojen på 13 meters lina en passering hon i vanliga fall har ganska lätt för.

– Så det kändes lite surt, sa Linnea då.

Men eftersom arrangören sedan under dagen fick problem med båten och tvingades byta ut den fick 32-åringen från Nyköping en ny chans. Reglerna säger nämligen att alla måste kvala efter samma båt. Så under torsdagen körde Linnea igen.

– En linlängd bättre idag. 2,5 bojar på 12 meters lina. Det känns helt ok, säger Linnea.

Hon fortsätter:

– Det var fina förhållanden. Kallt dock. 15 grader i både luft och vatten. Lite medvind på 12-meterspasseringen vilket kanske gjorde det lite svårare än om jag hade haft 12:an från andra hållet. Men det är inte alltid jag klarar 12 på träning heller. Så jag är helt nöjd med min debut i mitt första EM.

Någon finalplats blev det inte trots det förbättrade resultatet.

– Det krävdes 1 boj på 11 meters lina till final.

EM- och landslagdebuten slutade med en delad 19:e plats. Bäst i kvalet var fransyskan Ambre Franc som klarade en boj med 10,75 meters lina.

Klubbkompisen Jakob Bogne har inte sin kvalkörning förrän på fredag morgon. Tack vare att många tvingades åka om flyttas herrarnas slalomfinal till lördag.