– Jag vet ju att jag sa så här förra året också, men nu känner jag en dubbel anledning att sluta. Det är inte bara att jag inte känner att jag har tid, utan jag gillar klubbens sätt att vilja satsa på yngre spelare – och jag tror att det här kan bli något riktigt bra om man tänker långsiktigt, säger Mathias Löf.

Han pratar gärna om HELA KLUBBEN och att fortsätta jobbet att kitta samman Nyköping Gripens A-lag med NH Ungdom.

– Att sätta en organisation i en ny hopslagen klubb tar tid, men man är i alla fall på väg. Det är många spelare utifrån som pratar väldigt gott om vad klubben har i form av faciliteter och publik. Kan man ta fasta på det och kanske få 15 av 20 spelare stanna i tre, fyra, kanske fem år, plus att även satsa på de egna juniorerna så tror jag på att det här kan bli något bra.

Han har sett vad som de bästa division 1-klubbarna har gemensamt; några av söderlagen och inte minst Huddinge.

– De tränar väldigt hårt och är konsekventa, så unga spelare som kommer utifrån vet vad de får. Kan man ta lite från det som har gjort Huddinge så bra har man kommit långt.

– Sedan har Nyköping saker som inte huddinge har, publiken och hallkomplexet.

Löf har redan varit inblandad i ett par värvningar, som de bägge spelarna från hans moderklubb Valbo.

– Där hade tränaren hört talas om att jag hjälpte till så här och rekommenderade själv spelare som var för bra för att spela i division 2.

Är det inte risk att det här tar lika mycket tid som om du skulle spela?

– Nja, skillnaden är väl att man egentligen måste lägga ner massor av tid på träning från mars månad om man som jag vill tillföra något som spelare. Det här är ju bland det roligaste som man kan göra i en klubb.

Är det rent av klart att du ska bli sportchef?

– Nej, det är absolut bara klart att jag ska hjälpa till i klubben. Och det känns väldigt bra att få göra det, säger Löf.

Han slog själv fast regeln att alla hade noll kronor i ersättning inklusive material när Gripen började sin väg tillbaka och är inte för några vidlyftiga värvningar.

– Några få med mera rutin behövs för de yngre att ta rygg på. Men jag tror aldrig att vi kommer att åka ut hockeyettan med det läge som vi har efter den här säsongen – och det är alldeles för långt upp till allsvenskan. Då har klubben råd att just tänka långsiktigt...