Lokala förare långt framme i Bredsladden

Gnestaförarna Michael Holmgren och Lasse Mothander hade en stenhård fight om tredjeplatsen. På sista sträckan smet Holmgren om.

SMK Nyköpings Janne Petterssons nya fyrhjulsdrivna Mitsubishi.

Rally2019-10-14 15:30

Knappt 100 förare fanns på startlinjen i Bredsladden, Enköping MK:s sex specialsträckor (tre sträckor kördes två gånger) långa tävling som även ingår i 7klubbarsserien.

Det blev en sekundstrid hela vägen där fem förare i fyrhjulsdrivna klassen gjorde upp om totalsegern. Efter målgång skiljde ynka knappt nio sekunder mellan ettan och femman.

Vann rallyt gjorde Ludvikas Mattias Nyström. Kampen om tredjeplatsen kom att stå mellan Gnestaförarna Lasse Mothander och Michael Holmgren. Efter halva tävlingen hade Mothander pallplatsen i sin Toyota Celica. När duon gick ut på sista sträckan var försprånget dock futtiga 0,3 sekunder till Holmgren.

Holmgren rattade sin Mitsubishi vassast i avslutningen och kunde smita förbi. Om än knappt, 0,6 sekunders fördel för Holmgren som var fem sekunder efter totalvinnaren.

Janne Pettersson i sin nya Mitsubishi Evo X var femma i mål, 8,8 sekunder bakom totalvinnaren. För honom ställde en mindre lyckad förstasträcka till det.

– Varv två var jag totalsnabbast. Om man räknar bort förstasräckan hade jag varit tvåa totalt, säger Janne.

Karta: Enköping