Nyköpings BIS finns representerade i form av tre spelare. Målvakten Saga Lindgren samt utespelarna Amanda Wulff och Emma Grenryd, närmare bestämt. IK Tuns försvarsspelare Emma Holm är också med, precis som Ebba Åkerman från Stigtomta IF. Kvintetten ingår i Södermanlands distriktslag för flickspelare födda 2003. Laget har hunnit med två matcher hittills, den första renderade i 0–1-förlust mot Göteborg – efter ett "slumpmål" för att citera ledaren Tommy Krantz – med den andra mot Örebro blev mållös.

– Vi har haft ett väldigt bra kollektivt försvarsspel så här långt, vilket både förbund och motståndare berömt oss för. Det är extremt svårt för motståndarna att skapa chanser på oss. Och just kollektivt försvarsspel tränas det på väldigt sent inom förbunden, säger Krantz.

Han nämner vidare att målvaktsspelet – vid sidan av det kollektiva försvarsspelet – fått beröm av förbundsfolk och motståndare. NBIS-tjejen Saga Lindgren och Ella Sjögren från Enhörna har fått stå varsin match så här långt. I backlinjen har Emma Holm uppträtt förtroendeingivande som både mitt- och ytterback.

– Hon är så klok i sina beslut och gör det väldigt enkelt för sina lagkamrater.

NBIS-talangen Wilma Grenryd har också matchats i mittförsvaret. Men även i anfallet (!).

– Hon har spetsegenskaper i båda positionerna. Både hon och Amanda (Wulff, innermittfältare från Nyköpings BIS) gör bra saker hela tiden – saker man inte förväntar sig. De har samtidigt en väldigt hög lägstanivå och har inte gjort några misstag, berömmer Krantz.

Ebba Åkerman från Stigtomta IF har även hon visat goda takter i matchandet.

– Hon har gått från klarhet till klarhet och är en av de som utvecklats absolut mest. En ödmjuk tjej som jobbar hårt och som höjer sina medspelare, beskriver Krantz.

I dag, fredag, matchar sörmländskorna mot Medelpad. Svenska fotbollsförbundets utvecklingsläger genomförs i Halmstad för 15-åriga fotbollsspelare och har gamla anor. Lägret har nämligen ägt rum i Halmstad ända sedan 1965.