• Fredrik Hallberg och hans IFK Nyköping flickor 12.
  • Mikael Bosma (med händerna bakom ryggen) och hans Nyköpings BIS pojkar 12.
1/

Lokala tränare nöjda med cupen

FOTBOLL

Huvudtränarna för pojk-och flicklagen från Nyköpings BIS och IFK Nyköping är väldigt nöjda över cupen vid rosvalla där lag från Sverige, Holland, Finland, Danmark och Norge medverkade.

Nyköping invitational cup 2018 som spelades under i helgen vid Rosvalla har lidit mot sitt slut. Trots att det inte blev någon vinst för Nyköpingslagen så lämnade det inte någon bitter eftersmak.

– Jag tycker att det är en ära att vi fått vara med att uppleva det här. Tror att killarna är jätteglada också även fast de är sura efter matcherna när de förlorat. Men när de kollar på det här senare så tror jag att de kommer vara tacksamma över att de fått spela mot de här lagen, säger Nyköpings BIS pojkar 12 huvudtränare Mikael Bosma.

Det var tufft motstånd i samtliga matcher när topplag från Europa stod på andra sidan.

– När man möter akademiklubbarna som tränar fem dagar i veckan, har fasta positioner och tar ut sina bästa spelare blir det tufft för våra killar som tränar två dagar i veckan och blandar laget i stort sett varje helg. Vi tränar och spelar inte på samma villkor som de här lagen, men det är riktigt kul att möta väldigt duktiga fotbollspelare. Kanske blir som en chock för spelarna men de får titta och lära, säger Mikael Bosma.

Även huvudtränaren för IFK Nyköpings flickor 12 var nöjd med matcherna.

– Jag tycker att det har varit jättebra. Det är superkul för oss att möta så pass bra lag. Och vi visar att det går att få det jämnt, till exempel mot AIK (Stockholmarna gjorde 2–1 med två minuter kvar), säger Fredrik Hallberg.

Och evenemanget tycks ha varit väldigt bra.

– Allt runtomkring har fungerat superbra. Fantastiskt att ha så många fotbollsplaner samlat på samma ställe. Sen var det bra för de föräldrar som inte kunde se matcher på plats, det gick ju att se allt live på hemsidan.

Cupvinnarna

Flickor 12:

Slutspel A: IF BP (Sverige)

Slutspel B: FC Honka (Finland)

Pojkar 12:

Slutspel A: SC Heerenveen (Nederländerna)

Slutspel B: NSA (Norge)

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK NyköpingNyköpings BISSportfotboll
Relaterat