Stigtomtaloppet bara växer. Snart är arrangerande OK Hällen uppe och känner på 1000-strecket inklusive alla ungdomsklasser. På onsdag lyder prognosen på 800 deltagare – kanske lite över. Foto:

Löparfesten i Stigtomta bara pekar uppåt

LÖPNING

Folkfesten Stigtomtaloppet fortsätter att växa. Tomas Öberg hos arrangerande OK Hällen tror att 800-strecket skulle kunna passeras på onsdagskvällen.

– Vi hade drygt 630 föranmälda i år! Helt otroligt! Förra året slutade vi på den siffran inklusive direktanmälda.

Kan det till och med bli så att 1000-strecket ryker vid fint löparväder?

– Inte riktigt, men vi ser ut att kunna landa på runt 800 deltagare i år. Ja, om vi får en kväll såsom det varit nu de senaste dagarna så är mer än 800 inte alls en omöjlighet...och det är ju en fantastisk fin utveckling från starten med strax under 300 första året – som vi ändå tyckte var bra.

Det har de senare åren börjat snackats om Stigtomtaloppet på arbetsplatserna – vad är det som ni har lyckats med?

– Lagpaketet med en bra picknick som serveras med känsla har blivit succé. Sedan testade vi lite udda grepp och har ett backpris och ett spurtpris som många snackar om.

Terrängavsnittet som Tomas Öberg och ett par till pionjärer gärna vill visa den breda allmänheten som i alla år har kört förbi skogen till vänster efter affären.

– Det är en riktigt vacker trollskog och det terrängavsnittet har blivit uppskattat.

OK Hällen har varit långt framme på sina orienteringstävlingar med multimedia. Förre landslagslöparen Peter Öberg kommer att vara både arenaspeaker och löpande reporter med livesnack och livevideo på Facebook. Det blir en del filmning med drönare.

Det ska inte vara så allvarligt. Förra året slängde man in en detalj som att rulla ett traktordäck och få ett fint pris.

– Vi gör inga förändringar på de udda tävlingar som förra året, alla har varit uppskattade på sitt sätt och det kan vara bra med lite kontinuitet.

När det gäller elitens kamp över 7,6-kilometersdistansen – två varv – är det svårt att sia om detta då de flesta i den kategorin just väljer att direktanmäla sig. Men vi kan i damklassen konstatera att Hanna Windestam – om hon kommer till start och inte hämmas av sin tidigare skada – kanske kan bjuda upp till kamp mot arrangörsklubbens Johanna Engström även om skogspartierna talar för den senare.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

OK HällenSportlöpning
Relaterat