Lova Bloms Sverige hade 3–3 långt in i tredje perioden mot Ryssland i U18-VM. Foto:

Lovas lag föll mot Ryssland i VM-rysare

Ishockey

Lova Blom och det svenska juniorlandslaget har en stentuff VM-start i A-guppen. Det svenska U18-landslaget, som just nu är på ett VM-äventyr i japanska Obihiro, föll mot Ryssland.

VM-mötet slutade 3–5 (0–1, 1–1, 2–3).

Nyköpings Hockey Ungdom-spelaren Lova Blom, som bland annat i höstas fick stor uppmärksamhet då hon var den enda tjejen i TV-pucken, spelade hela matchen som innehöll mycket utvisningar åt bägge hålllen men hamnade inte

i poängprotokollet.

Tindra Holm, som vaktade det svenska målet, blev vald till bästa spelare och var den som höll var svenskorna i matchen efter en tuff första period. Men sedan var det betydligt jämnare ute på isen.

Vendela Olsson såg till att Sverige hade 1–1 efter halva matchen. Sverige var sedan med långt in i redje perioden efter att Josefin Bouveng först noterades för sin andra assistpoäng innan Lina Ljungbloms 2–2 i boxplay. Bouveng gjorde sedan 3–3 helt på egen hand.

Sverige, som bara möter bra lag i A-gruppen, förlorade i helgen premiären knappt, 1–2, mot Kanada.

Därmed handlar avslutningen på onsdag, mot gruppettan USA, ”bara” om kvartsfinalmotstånd. Lag 1 och 2 från grupp A är direktkvalificerade för semi. Sverige kommer som högst trolig grupp A-fyra få möta vinnare i grupp B som lika trpligt är Finland. Snacka om prestigematch i den kvartsfinalen!

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

Lova BlomHockeyIshockey
Relaterat