Det är bara jämna dussinet matcher som återstår av vårserien i östra hockeyettan och Gripen har fortfarande en bra chans att ta sig bakvägen till playoff, även om man har tappat en del onödiga poäng mot kombattanterna i fyrlagsracet om seriesegern.

– Det är en bra förstärkning; rutin från hockeyallsvenskan och i en bra ålder. Väldigt roligt också att vi kunde knyta upp honom för kommande säsong också, säger Magnus Eriksson i NH Ungdom-styrelsen.

22-åringen kommer närmast från spel med Kalmar HC i Hockeyettan södra. Moderklubben är Vita Hästen där han spelat mestadels av sin juniortid och har även gjort över 130 matcher med den allsvenska A-laget.

Martinsson som är 180 centimeter lång och väger drygt 80 kilo var även en sväng i HV 71:s fina juniorskola och har innan de 26 matcherna med ett mål och fem assist i Kalmar, även varit utlånad till Västervik och Grästorp.

Det är som vanligt i dessa sammanhang snabba ryck när Kalmar och Martinsson väl gick skilda vägar.

– Det är ett framtidsnamn – som också delar klubbens syn på framtiden. Han har hamnat lite snett på det i år och är sjukt revanschsugen, säger Mathias Löf i Gripens sportgrupp under söndagen.

Flera samstämmiga uppgifter från folk som har sett Martinsson mycket i Hästen säger att han utan tvekan redan då klarade defensiven, vilket är det som Gripen har mest problem med när det gäller backbesättningen, medan han inte bidrog till att skapa speciellt mycket framåt. Så här säger Löf om klubbens senaste värvning:

– Vi får in en skridskostark tvåvägsback som trots sin ringa ålder sitter inne på en del rutin. Han vill satsa på sin hockey och jobbar hårt för att ta sig vidare i karriären.

Klubbens sportgrupp tänker redan nu väldigt mycket på nästa säsong. Kontraktet med Martinsson är, som Magnus Eriksson var inne på, är skrivet fram till och med säsongen 2019/20.

– Att han valde att skriva på för nästa säsong innebär också att vi kan fortsätta bygga långsiktigt, inflikar Löf.

Ludvig hann inte bli spelklar tills söndagens match mot Hanviken i Tyresö, utan ansluter till Nyköpingslaget på måndag – och är spelklar till onsdagens hemmamöte med Trångsund som är en så kallad måstematch.