• Ludwig Andersson dyker upp igen – här lugn och säker i det vita vattenpartiet nedanför fallet i det avslutande Sverigecupsåket i K1 som ser ut att bli den disciplin som han ska satsa på nu när comebacken fortsätter. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Ludwig Anderssons comeback får fortsättning

KANOTSLALOM

– Nu är det bara att börja träna igen. Det säger Ludwig Andersson från Nyköpings Forspaddlare – som innan alla ryggproblem fanns med i samma SOK-talanggrupp som Erik Holmer. Spontancomebacken gav mersmak.

Comebackande och hårt helgjobbande NFP-paddlaren Ludwig Andersson fick med sig en hel del inspiration nu när de endast två veckornas rejäl träning inför SM i hemmaforsen ska få en fortsättning.

Andersson fick med sig ett SM-brons i C1 från lördagen och ett verkligen fint tekniskt avslutande K1-åk. Just vid den svåraste port sju – där både Holmer och Wahlén fastnade lite – flöt Ludwig till och med mycket bättre fram än landslagspaddlarna och träningskompisarna.

– Ja, jag kände verkligen att tekniken satt i det här åket. Så nu blir det till att börja träna ordentligt för konditionsmässigt och fysiskt hänger jag ju inte med Holmer och Wahlén alls.

Han är egentligen fortfarande bäst i C1, som han har satsat mest på. På SM blev det ett brons.

– Rent tekniskt i forsen är jag nöjd med SM-åket – även om jag inte har flåset i slätvattenspaddlingen för att kunna konkurrera om guldet.

Snedbelastningen i ryggen gör att han har tagit ett beslut:

– Det kommer att bli nästan enbart K1 för min del nu.

En NFP-kille som verkligen lägger ner mycket tid på sin paddling är Ossian Fiander.

Kul för Ossian att få en medalj på ett senior-SM i lag; silver blev det till sist efter att det första strulet med tiderna i just den tävlingen rättades till. Känslan att få köra med de stora killarna är värd lika mycket.

– Det var riktigt kul! Jag lär mig ju av att paddla med två så erfarna och duktiga kanotister. Egentligen var jag ju trött redan innan dagens sista åk och efter forsdelen fanns det egentligen inget kvar i kroppen, men det gäller att bara kämpa på ändå.

Vad tyckte du om lördagsbanan där mittdelen var bland det svåraste som går att hitta?

– Det var jättekul att de hade släppt på så mycket vatten! Visst, det blir väldigt svårt, men den utmaningen att försöka läsa vattnet var rolig, säger Ossian, som tyckte det var synd att ett par Falukanotister var sjuka på lördagen.

I lagtävlingen vann Järfälla, som har fått in Max Karlsson i laget och glädjande nog hade en tjej i laget i form av Sanna Wahlén.

– Jag uppskattade verkligen det här guldet, säger brorsan Fredrik Wahlén.

Läs mer om dessa ämnen

Sportforspaddling