Ulf Lundberg klar för tre säsonger i SSK-båset. Foto:

Lundberg klar för tre SSK-säsonger

Hockeyallsvenskan

Södertälje SK bryter trenden i svensk hockey att bara anställa etablerade seniortränare. 38-årige Ulf Lundberg, som har sysslat med utvecklingsfrågor och senast U17-landslaget på förbundet, blir ny huvudtränare.

Ulf Lundberg har all utbildning som tänkas kan men är helt oprövad i seniorsammanhang. Han har jobbat elva år på hockeyförbundet, senast som ansvarig för spelar- och ledarutveckling samt tränare för det svenska U17-landslaget.

Ändå vågar SSK skriva ett avtal över denna säsong och två säsonger till.

– Ulf står för ett ledarskap i tiden. Han är van att jobba med talanger, han är pedagogisk och har en humanistisk värdegrund som överensstämmer med Södertälje Sportklubbs. Hans vana att jobba med talangutveckling knyter även an till vår satsning på juniorverksamheten, säger SSK:s klubbdirektör Mats Pernhem i ett pressmeddelande.

Lundberg kommer ansluta till laget i morgon lördag för träning med laget och har huvudansvaret redan mot Vita Hästen i Norrköping på söndag.

– Det känns väldigt spännande och en häftig utmaning. Jag drivs av att jobba med utveckling. Jag är fullt medveten om att det handlar om att vinna matcher. Men man måste skapa den positiva miljön för utveckling som gör att man vinner matcher både nu och över tid, säger Ulf Lundberg.

Både Nichlas Falk och Dennis Bozic fortsätter i tränarstaben som assisterande.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

HockeyIshockeySport
Relaterat