Sedan tidigare är det klart att Martin Svensson, en gång ungdomsspelare i NBIS senast tränare i Runtuna, blir assisterande tränare till Clarhaut.

Nu kliver alltså den tidigare mittbacken och lagkaptenen Magnus "MK" Karlsson in ledarstaben, även han som assisterande. Den gångna säsongen har Robert Andersson haft den positionen, han är dock ny huvudtränare i Hargs BK.

– En bra lösning för klubben då Robert valde att lämna. Vi får en person med både kompetens och ett stort NBIS-hjärta i staben och det är jätteviktigt, säger klubbchef Patrik Berglin i ett pressmeddelande.

"MK" tränade den gångna säsongen klubbens U19-lag.

– Det är givetvis viktigt att spelarna under nu vet att det finns en tränare i herrlaget som vet om vilken kapacitet dom har och kommer ge dem chansen om de fortsätter att jobba hårt, säger Patrik.

Brian Clarhaut är nöjd:

– Jag är glad att komma till jobbet med "MK". Det är viktigt att vi behåller kulturen i klubben på alla sätt inklusive våra tränare. Att ha en tidigare lagkapten inne i vårt omklädningsrum och på planen är oerhört värdefullt för Nyköpings BIS. ”MK” lever Nyköpings BIS, han är dedikerad och gjorde ett fantastiskt jobb med vårt U19-lag. Det är bara naturligt med tanke på hans engagemang och lojalitet att han går upp och blir assisterande och han kommer att bli till stor hjälp.