Ishockey

– Det är tio–tolv spelare klara totalt, men vi vill ha alla bitar på plats och alla finns inte i Nyköping just nu – så det blir från och med nästa vecka, säger Mälberg.

Har du koll på spelarläget för att vara en bra bit in i maj?

– Ja, absolut, jag har bara varit officiellt aktiv i en och en halv vecka och innan dess jobbat lite mera ostört bakom kulisserna och jag tycker att det ser ut som att vi kommer få ihop en väldigt intressant trupp. Just nu jobbar vi på ganska brett men jag är väldigt nöjd hittills, säger Fredrik Mälberg.

Han lyckades förra säsongen ungefär lika bra till sist med ett starkt föryngrat och rätt oerfaret Huddinge som de föregående två åren när laget var uppbyggt ungefär som Hudiksvall numera, med två femmor som har ren allsvensk touch.

Han räknar inte med att få in en rad väldigt namnkunniga spelare som senast han tränade Nyköping 2014, men väljer ändå redan nu att sticka fram hakan lite med en hög och tydlig målsättning:

– Mitt mål är alltid att ta det till den nivå som det går, nästa är allsvenskan – sedan kanske det inte är realistiskt på en säsong. Men det är alltid ambitionen.

Mälberg säger att han försöker bygga ett lag med ambitioner.

– De flesta pratar om modern hockey och spela med hög fart och intensitet och det vill jag också, men det är en annan sak att göra det också.

Hur vill du genomföra modern hockey?

– Jag har en ganska tydlig bild av vad för typ av hårt jobbande karaktärer jag vill ha med mig. Sedan ska vi krympa ytor för motståndarna när vi inte har pucken, därifrån vända spelet snabbt men också skapa långa anfall. Egentligen enkelt, men medan ganska många lag har spelarmaterial som man inte utnyttjar så vill jag sätta en tydlig kravbild och målbild.

Precis som Mälberg själv finns ett helt koppel av spelare som antingen fått lämna Huddinge eller valt att lämna på eget bevåg efter fjolårssäsongen. Bland dessa återfinns målvakten Daniel Fahlström och utespelarna Marcus Björk, Oscar Bergkvist, Felix Fjällkeborn, Andreas Maier, Jacob Lundin, Oliver Kandergård och Robin Höglund – medan en handfull av stjärnornapå division 1-nivå som lämnade inför förra säsongen är tillbaka.

– Det är några jag haft kontakt med och jag tog ju in dem i Huddinge av en anledning. Vi får väl se hur många det blir när vi börjar släppa spelare...

Är Johan Mörnsjö en av de klara?

– Det var ju ett lån från Nyköping där vi jobbar på en fortsättning – men inte har lyckats få klart med ännu.

Gustav Berlin, spelskicklig rörlig poängback som är lik Robin Axbom i spelstil, har varit långtidsskadad, är han aktuell?

– Jag har honom inte i mina papper i alla fall.

Gnesta IK är uppe i division 2, är inte deras supercenter Tony Lagerström aktuell att kontakta?

– Det är en spelare som jag tidigare ville ha till Huddinge men ingen jag har tänkt på nu – skulle bero på ambitionsnivå och möjligheter att träna.

Klart att några flera lämnar från årets trupp?

– Jag vet i ärlighetens namn inte det ännu mer än att det var femton spelare som kom till upptaktsträffen och de andra bör inte vara intresserade av en fortsättning.

Av de hellokala har enligt uppgift Gilito Garcia som gorde det bra förra säsongen bestämt sig för en fortsättning. Det ska också vara klart med en duktig anfallare från Mariestad.

– Jag avböjer alla kommentarer om konkreta namn tills nästa vecka.