Malmköping tog tredje raka och avancerade i tabellen

Division 4-krönikan

Lasse Stenbäck summerar senaste omgången i dividion 4 för våra lokala lag.

Stallarholmen åkte till grymt svårspelade Runavallen på måndagskvällen och kunde resa hemåt med tre sköna poäng i bagaget.

– Det handlade mest om grottfotboll, mycket krig och tufft spel. Vi hade 3-1 i paus och gjorde ytterligare två mål innan de fastställde slutresultatet, säger med sina adepter mycket belåtne Stallistränaren Marko Vahlberg.

I ett över lag högpresterande bortalag kunde tremålsskytten Simon Björk, mittbackseleganten Lester Sarino och hårt arbetande anfallaren Edin Skorupan kvittera ut lite extra ros.

– En riktigt skön och viktig start på hösten, konstaterar Vahlberg vars nästa uppdrag blir serieledande Harg hemma på Toresunds IP i morgon fredag.

– En så kallad sexpoängsmatch, minst en pinne måste vi få med oss om vi på allvar ska vara med och tampas om seriesegern, avslutar Stallis alltid lika trevlige tränare.

Segern innebär att Stallarholmen fortfarande har seriens enda förlustnolla intakt och att laget är hack i häl på lokalkonkurrenten tillika silverplacerade Viljan i tabellen.

Under tisdagskvällen fullbordades 14:e omgången på Mesta IP där hemmagrabbarna i Triangeln tog emot Malmköpings IF.En drabbning som undertecknad tänkte spana in på plats, men ruskvädret lockade inte så värst mycket så jag valde partiledardebatten på Expressen TV i stället.

– En härlig lagseger där killarna slet som djur i 90 minuter, meddelar själaglade MIF-tränaren Kjell Pettersson på telefon kort efter slutsignalen.

– Trots att Triangeln hade mest boll i första halvlek kunde vi gå till pausvila med 2-0 i ryggen. Efter vilan utökade vi till 3-0 och då kändes det klart, fortsätter Pettersson efter lagets tredje raka trepoängare.

Vilket segertåg - vad har hänt?

– Vi fick väl lite bättre självförtroende efter vinsterna i våras och har tränat på flitigt i två veckor efter semestern. Dessutom gjorde Lennart Johansson comeback för oss efter fem år i Bissarna, en stark mittback som vi kommer få mycket nytta av.

Segern betyder att Malmköping kliver förbi Triangeln i tabellen och parkerar numera på en sjätte plats i densamma.

TIK-managern Leif Edeborg erkände att gästerna var bättre för kvällen och vann rättvist.

– De är fysiskt starka och vann de flesta duellerna medan vi har fortsatt förtvivlat svårt att göra mål på våra chanser. Vi kan betydligt bättre än så här, summerar Edeborg.

Veckans omgång

Triangeln-Malmköping 1–3

Mål, TIK: Max Eurenius.

Mål, MIF: Erik Gustafsson, Filip Nilsson, Oskar Falk.

Runtuna-Stallarholmen 2-5

Mål, Stallis: Simon Björk 3, Fallou Ngum, Haris Hodzic.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Krönikafotboll
Relaterat