Jakob Bogne flög fram över vattnet på slalomtävlingen. Foto:

Många bra insatser i SM från NVSK

VATTENSKIDOR

I helgen hölls USM och JSM i Linköping där flera Nyköpingsåkare stod för fin åkning vilket resulterade i medaljer.

Allra bäst gick det för Jakob Bogne i U21-klassen och U14-åkaren Viktor Råström.

Råström tog tre individuella medaljer, bland annat ett silver i slalom där han slog personligt rekord på fyra bojar med 13 meters lina. Dessutom tog han två brons i hopp och kombinerat. Starkt resultat med tanke på att Viktor har ett år kvar i U14-klassen.

Jakob Bogne dominerade totalt i slalomen. Där slog han till och med arenarekordet i Linköping, ett rekord som han själv satte förra året. Totalt blev det fyra medaljer för Jakob, utöver guldet i slalom så blev det silver i både trick och kombination och ett brons i hopp. Tillsammans med Viktor Råström och Leo Cederquist tog även Jakob ett silver i lagtävlingen.

– Jag är sjukt nöjd med helgens prestationer, inte bara med slalomen, även i trick och hopp. Det har jag inte tävlat i sen förra årets SM, så jag är väldigt nöjd, säger Jakob Bogne.

Jakob är nyligen hemkommen från att ha tävlat i proffstävlingar i både Spanien och Italien, något han fått mersmak ifrån.

– Det var verkligen en upplevelse, jag hade gärna presterat lite bättre än vad jag gjorde. Men jag har lärt mig massor och det var kul att få tävla med de stora namnen, säger Jakob.

– Jag tycker inte jag är så jättelångt bort från att slå mig in där, inom något år eller två. Det är bara fortsätta tävla i sådana tävlingar och se hur det går.

Det dröjer inte länge förrän Jakob ska tävla igen. Nu till helgen är det slalomtävling i Karlstad och helgen efter det är det senior SM, där Jakob har siktet inställt.

– Målet är att ta guld i slalom, försöka ta första senior SM-guldet.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings VSK
NVSKJakob Bogne
SportVattenskidor
Relaterat