Det är slutspelat i NBIS-tröjan för Fredrik Holster. Men klubben vill ha kvar honom i föreningen i någon annan roll. Foto:

Silly season: Fortfarande tunn trupp hos Nyköpings BIS

Fotboll

Mindre än 30 dagar kvar till träningsmatchpremiär. Lägg på runt 15 dagar ytterligare och Bissarna Fotbolls första tävlingsmatch väntar. Men i spelartruppen gapar hålen fortfarande tomma på många positioner.

Elva spelare. Så många har Bissarna Fotboll på kontrakt när spelåret 2019 avverkar sina första dagar. Och när klubbchefen Patrik Berglin räknar upp vad som ska fyllas på i truppen blir listan lång:

– En mittback, en vänsterback, central mittfältare som ska vara som en motor, främst även en forward men eventuellt även en yttermittfältare, räknar Berglin men glömmer ändå att målvakten Gustaf Halvardson ska få en ny kollega också.

Exakt hur stor truppen kommer att bli kan Berglin inte svara på.

– Det har med kvalitet att göra. Ju högre kvalitet vi får in desto färre spelare i truppen. Då kommer vi att lyfta in mer lokalt i stället, säger Berglin.

Bissarnas tränare, amerikanen Brian Clarhaut, väntas komma tillbaka till Nyköping lördagen den femte januari. Riktigt när den gemensamma träningen återupptas igen är inte bestämt.

– Det blir nog i slutet av den påföljande veckan. Kanske så sent som den 15 januari, siar Berglin.

Om den amerikanske mittfältaren Arun Basuljevic, som fått ett nytt kontraktsförslag, kommer tillbaka är oklart.

– Vi ligger en bit i från varandra.

Det är lika oklart om det blir fler transatlanter i den nya truppen. Berglin vill helst fokusera på svenska spelare i första hand.

– Vi måste kanske se oss själva i backspegeln lite med tanke på de spelare vi tog in förra säsongen. Vi vill nog se de spelarna vi vill ha i träning först i så fall, säger Berglin.

Allsvenskt meriterade mittfältaren Fredrik Holster kommer inte att spela i Bissarna nästa säsong.

– Men vi diskuterar andra roller i klubben för honom.

Backen Pontus Nordenberg ska klubben träffa. Även mittbacken Francis de Vries som spelade andra hälften av säsongen finns med i diskussionerna. Berglin vill inte heller avskriva anfallaren Ekin Bulut som också spelade andra halvan av säsongen, inlånad från Vasalund. Detta trots att lånetiden gått ut och att den unge anfallaren är på kontrakt med Vasalund som tog klivet upp i division 1 igen.

Vad gäller anfallsjakten så har klubben varit i kontakt med en superettanmeriterad spelare. Berglin erkänner dock att jakten på just anfallare som kan producera 12–15 mål på en säsong är svår.

Är anfallare en position ni kan tänka er att lägga ekonomiskt krut på?

– Man kan inte släppa in 54 mål under en säsong och tro att man kan vara ett topplag.

Jag omformulerar frågan: är mittback en position ni kan tänka er att lägga ekonomisk t krut på?

– Ha ha. Vi kan nog tänka oss att lägga krut på alla positioner.

En spelare som Berglin antyder är på väg bort är Samuel Kroon, yttermittfältaren som även med framgång fick vikariera som vänsterback. Bissarnas klubbchef antyder att Bissarna vill se honom som vänsterback om han ska vara kvar, inte yttermittfältare då man anser att han inte utvecklats i den takt man önskat under de tre säsongerna han representerat klubben.

– Ryktesmässigt har jag hört att han är på väg bort, säger Berglin.

Bissarnas trupp just nu

Målvakt: Gustaf Halvardson.

Backar: Alen Ahmetovic, Oskar Wickman, Mathias Benker (ny från Västerås SK).

Mittfältare: Enis Ahmetovic, Suad Gruda, Joakim Juhlin, Marcus Burman, Alexander Alp, Revend Tovi.

Forwards: Oscar Karlsson.

Lämnar Bissarna: Edvard Setterberg, Fredrik Holster, Ryo Fujii, Coy Craft, Tidjani Diawara.

Inte avskrivna: Sebastian Lindberg Gumpfer, Francis de Vries, Pontus Nordenberg.

På väg ut: Kevin Berg, Samuel Kroon.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BISPatrik BerglinSportfotboll
Relaterat