– Vi är några fler här just nu än vi kan matcha. Vi har några som är här för att visa upp sig och så har vi några nya som just i den här matchen kommer att matchas främst – i någon annan match får andra stå över, förklarar Oscar Jernström, som har tagit klivet från assisterande till huvudtränare i Nyköping Gripen.

Räknar man in alla try out-spelare så är det en väldig konkurrens på forwardssidan – har ni satt någon tid för testspelandet?

– Jag tycker att vi börjar få en fin konkurrens på alla platser – som alla borde känna just nu. Nej, ingen fast tid, vi tar det dag för dag och har en månad fram till seriepremiären – men så tror jag inte att vi kommer att hålla på och testa, säger Jernström.

Artikelbild

– Det blir lite hackat i vissa övningar på träningen när vi är så här många, men alla som är här ska VERKLIGEN få chansen att visa upp sig.

Vad vill du ha ut i premiären mot Linden?

– Dels se alla och då är det ju inte så mycket detaljer ännu, utan mest bara se en bra inställning; att vi jobbar hårt. Det är klart att det är kul om vissa detaljer i spelet stämmer redan nu, men främst att göra jobbet, ha kul – och visa upp oss.

Närmast kontraktskrivande verkar det var med Viktor Bemström, som faktiskt avslutade förra säsongen med en enda match just i Linden. Eskilstunalaget lånade in Södertäljebacken från Tyringe – där han hamnade fast det länge lutade åt Gripen.

Artikelbild

Nu handlar det lite om att visa upp sig och mycket om att hitta en lösning om han vill bo hemma i Södertälje för den – liksom pappan och SSK-kultspelaren Stefan Bemström – har sina kvaliteter i annat än storlek och tyngd.

Förutom de i veckan redan nämnda try out-spelarna finns nu även Fredrik Carlsson Skatteboe med. Anfallaren var lovande i NH Ungdom J20 och sedan drog till WSHL-laget Long Beach Bombers där han gjorde fina 31 poäng på 46 grundseriematcher och även spelade i de nio playoffmatcherna.