22-åringen fick, med tilläggstiden inräknat, nästan en halvtimmes spel i sin första match för Nyköpings BIS. Ett inhopp på det defensiva mittfältet där direktiven från tränare Brian Clarhauts håll var att hålla det enkelt och okomplicerat.

– Jag tyckte vi var stabila bakåt hela matchen, kände Enström, invärvad för att stärka upp just NBIS-defensiven.

Det baklängesmål som visade sig bli matchens enda, och som han fick bevittna från bänkplats, grämde han sig märkbart över.

– En fast situation... lite surt att åka på det.

Och när ett tappert stridande hemmalag saknade tillräcklig udd framåt – som så många gånger tidigare denna motiga säsong – så räckte det med ett olyckligt bortamål precis innan paus.

– Jag tycker att vi borde ha kommit till lite flera chanser. Men kan vi finslipa det så tror jag att vi kommer ta väldigt många poäng i slutet, sa Marcus när han sneglade framåt.

En hedersam uddamålsförlust gör alltså att Nyköpings BIS inte får uppleva ett nytt gruppspelsäventyr under 2020 års försäsong.

– Man kände av att de (Örebro) har mycket rutin från såna här matcher. De gör 1–0 och vet hur man stänger matcher.

Stockholmskillen är som synes i en bra och utvecklingsbar ålder, och ansluter närmast från en stark och vinnande division 1-miljö som stavas Akropolis. Nu är förhoppningen från nedflyttningshotade Nyköpings BIS sida att spelsugne Marcus Enström ska bli en stabil och viktig bricka i vad som i slutändan ska mynna ut i säkrat kontrakt för nästjumbon.

– Det var roligt att få speltid och jag tycker vi är mycket bättre än vad tabellen visar, sa nyförvärvet, med hopp om än mer speltid i lördagens ödesmatch mot BK Forward.