• Mauri "Murre" Funes i blått får äntligen spela med sin bror Dago Funes. Något som han har väntat på länge.
  • Dago Funes. Foto:
1/

Mauri Funes ser fram emot säsongen med brorsan

FOTBOLL

Mauri "Murre" Funes och Hargs BK har fått in några fina tillskott till årets säsong. Bland annat Murres bror Dago Funes, något som gör att de är topptippade inför säsongen som drar i gång till helgen. – Man är lite spänd då vi har höga förväntningar på oss, säger Mauri Funes.

Seriepremiären för Hargs BK som spelar i Division 4 väntar till helgen. De ska ta sig an Järna SK på bortaplan och "Murre" är laddad men samtidigt spänd inför seriestarten.

– Det ska bli roligt, det kommer bli kul och spännande. Men man är lite spänd då vi har höga förväntningar på oss. Vi har fått in ganska bra nyförvärv så de tippar oss ganska högt och jag tycker vi ska vara med i toppen med alla spelare som varit kvar sen förra säsongen och de som kommit in, säger Hargs BK:s forward Mauri Funes och syftar bland annat på nytillskotten Dago Funes, Amir Strukan och Emil Törnkvist och fortsätter.

– Haris (Bijelonja) såg bra ut men han fick tyvärr hjärnskakning igen och valde att lägga skorna på hyllan, riktigt tråkigt.

Harg har nyligen spelat mot Järna SK. Då i en åttondelsfinal i DM som de vann med 6–3.

– Från den matchen tar vi med oss ett bra rull som vi hade första halvleken. Men sen slappnade vi av lite för mycket i andra. Nu gäller det att vara med på tårna direkt och hela matchen.

Hur har försäsongen sett ut annars tycker du?

– Det har sett riktigt bra faktiskt. Det är bra gubbar och många på träningarna. Det är kul att många vill. Det blir bättre och bättre för varje match också.

Och för din egen del?

– Njaee, det har känts både och. Jag har haft lite familjebekymmer men annars har det sett bra ut allmänt. Jag har försökt att vara med så mycket som jag kunnat. Men det ska nog gå bra för egen del också.

Något som Mauri i alla fall är väldigt nöjd med är att hans bror Dago Funes anlänt till Hargs trupp i år.

– Det känns riktigt bra. Det har jag väntat på länge kan jag säga haha. Han vet hur jag vill ha bollarna och kan läsa mig ganska bra. Han vet att jag är hyfsat snabb fortfarande. Jag har alltid velat spela med honom och försökte dra in han redan förra säsongen. Men nu är han äntligen här!

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Hargs BKDago FunesSportfotboll
Relaterat