– Det känns väldigt bra och väldigt roligt. Minst lika bra som förra året, skrattar Maxine Olsson i bussen på väg hem från Helsingborg.

Det svenska mästerskapet har varit klubbens fokus sedan början på året och har funnits med i tanken sedan NM i höstas. Fyra gånger i veckan har de tränat för att försvara guldet – men det var på håret att de skulle få nöja sig med ett silver.

I finalrundan där Örebro mötte GK Motus-Salto och GT Vikingarna blev det otroligt jämnt.

– Vi var inte bäst i fristående. Det var nervöst och lite skakigt, men inga stora missar. Men trampetten är vår bästa gren och där vi skulle göra bäst ifrån oss, berättar Maxine Olsson.

Och så blev det. Efter en nästintill perfekt runda, där Maxine Olsson själv är mest nöjd med sitt överslag med striktvolt och en och en halv skruv, var det fristående programmet glömt.

– När den sista personen i laget landar är det en enorm lycka. Det är en sådan gemenskap och så roligt när alla verkligen presterar på topp. Att vinna tillsammans är så himla, himla roligt.

I och med att laget tävlade i kvalettan blev deras poäng för trampetten offentliga sist. Detta innebar att det igenom hela finalen var oklart vilket lag som skulle ta hem segern.

– Det var inget som var självklart. Vi har fokuserat på att göra vårt bästa och att få se hur långt det räcker. Men det är svårt att beskriva känslan av att få vinna igen och att vinna som ett lag. Det är garanterat bättre än ensam, avslutar Maxine Olsson.