Emmelie Jönsson är tillbaka och är spelsugen – betyder massor för Tun att ha en så säker målskytt. Jönsson gjorde båda målen här mot Hässelby och hade bud på ett par till. Foto:

Tun slog topplag när Jönsson nätade

Fotbollstvåan

När tabelltvåan Hässelby ökade takten och kvitterade låg en bortaseger nära tillhands. Men Tun var bättre sista halvtimmen – och hade en spelsugen målskytt i Emmelie Jönsson.

Tun har flera unga lovande spelare, men det sitter inte i vägen med en handfull rutinerade som nu dels är på planen och dels i form. Då var det inget snack om att Tun var värda att vinna med 2–1 (1–0).

Det var Emmelie Jönsson som öppnade målskyttet fem minuter innan pausvilan efter passning från Melinda Hall.

Hässelby lyfta upp mycket folk i början av andra och Malin Holmquist TRYCKTE in 1–1. Men så var det Tuns rutinerade rävar. Kaptenen Lovisa Ederström både vann bollar och tog löpningar på sin högerkant.

Kaptenen Lovisa Ederström var stark på högerkanten i andra halvlek. Foto:

Det var just vid ett sådant tillfälle som hon skyfflade över ett en fin boll till Jönsson. Få spelare ser så ruskigt bekväma med att lägga in avgörande bollar i nätmaskorna som Emmellie i matchminut 69. Ja, egentligen hade hon gjort det där 2–1-målet sju minuter innan när det vinkades för offside i ett tidigt läge men målet såg helt korrekt ut,

– Det kändes som en revansch i det läget. Hässelby var ganska tunga och bra framåt men inte så snabba när det gäller tillbakajobbet. Det kunde vi utnyttja, och alla jobbar som ett lag i dag – därför vinner vi, säger Emmelie Jönsson.

I 74:e hade Hässelby en nick i mål, som dömdes bort.

– Den gången är det offside, säger Jönsson tvärsäkert.

Jönsson hade strax därefter en snygg nedtagning och var nära ett tredje mål. Hanna Lundmark stod exempelvis i 79:e minuten för ett fantastiskt följsamt försvarsspel – apropå rutinerade rävar.

– Visst känns det skönt att trycka dit två – eller tre – baljor. Jag är precis tillbaka och det känns bra. Vi är med i matcherna och tar poäng nu, så visst är vi på gång, säger Emmelie Jönsson.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IK TunSportfotboll
Relaterat