Stenbros Bågskyttesällskaps medaljskörd svepte genom hela spektrat av valörer. Guld, silver och brons där Björn Jansson själv ordnade en guldmedalj i recurve, det vill säga den variant av bågskytte som gäller i OS-sammanhang. Han stötte dock på en och annan vägbula innan finalen.

– Det blev en del tuffa matcher där jag väl framför allt var illa ute i kvartsfinalen, sa Björn, som haft det tufft inomhus historiskt sett.

Men han hittade rätt fokus, vilket i slutändan blev vägvinnande.

– Jag lyckades hålla fokus på det jag skulle göra och min egen teknik. I finalen ställdes han faktiskt mot klubbkamraten Jonatan Andersson – vars semifinal gick till en shoot of, som tvingade honom till att bränna en del nyttigt krut inför finaldusten med sin klubbkamrat.

– Vi kände båda att ”vi har redan vunnit” eftersom vi tävlar för samma klubb, men det blev samtidigt riktigt bra skytte från oss båda, menade guldvinnande Björn, som även kunde glädjas åt en medalj till.

När Stenbrorepresentanterna gick samman för lagtävlingen – även det i recurve – mynnade det ut i ett SM-brons. Anrika Lindome, med stark OS-rutin i sin lagsammansättning, fick se sig tydligt slagna i bronsmatchen med 6–0. Med lite mer marginaler på den egna sidan hade Stensbro kunnat få skjuta final i lagtävlingen. Men Karlsvik kunde vinna semin med 5–3 till slut. – De var lite bättre i varje set, men vi gav dem en ordentlig match, konstaterade Björn.

I övrigt vad gäller Stensbrolägret nådde veteranen Viola Bäcklund fram till kvartsfinal i longbowklassen. Respass i kvartsfinal blev det även för Jenjira Haxholm i recurve. Allt som allt satte Stensbro en glimrande punkt för inomhussäsongen. I maj väntar utomhustävlingar för Björn och kompani.