Jonatan Andersson, här från SM i Norrköping för några år sedan, tävlade i Las Vegas i helgen. Foto:

"Mediokert" skytte av Andersson i Las Vegas

Bågskytte

En förkyld Jonatan Andersson, Stenbro BS, fick det inte att stämma under gigantiska The Vegas Shoot i den stora spelstaden den gångna helgen.

Med en rejäl förkylning på väg ur kroppen blev det inte bättre i USA.

– Med flyg, jetlag och helt sjukt dålig luft typ överallt förutom utomhus där det har varit tio grader som varmast så kom förkylningen tillbaka, konstaterade Jonatan Andersson.

Förkylningen satte sig sedan på hela kroppen och gjorde Andersson sliten trots kapacitet att skjuta både fler pilar och med bättre resultat.

Den sportsliga insatsen på The Vegas Shoot blev därefter för Stenbroskytten.

– Medioker. Första dagen vågade jag inte skjuta genom skotten ordentligt. Stod och hängde i uppspänt läge och då tappar man typ momentet som behövs för både den mentala och den tekniska delen, förklarar Andersson.

Inför den andra dagen hade han ett snack med coachen för att rätta till saker som inte stämt.

– Då gick det bättre. Mycket bättre. Fram till sista serien då jag började med en åtta på grund av att jag tänkte på att det höll ju på att bli fina poäng de här...

Efter kvalificeringsomgången med två rundor med 30 pilar i varje återstod sedan en dag där han fick skjuta ytterligare 30 pilar med skyttar som i kvalet levererat i paritet med honom själv.

– Den sista dagen hamnade jag nära en gammal kamrat och jag fokuserade på att ha kul. Då sköt jag ungefär samma poäng men riktigt många X. Jag fick en liten energiboost av att snacka skit med honom och några andra.

Placeringen blev till slut en 45:e. Vid sidan av hade en svensk skytt, Christine Bjerendal från Lindome, kvalificerat sig för samtidigt pågående World indoor series. Bjerendal hamnade där på en fin niondeplats efter förlust mot en koreanska.

Nu väntar nio dagars träningsläger i Chula Vista, Kalifornien, strax norr om gränsen till Mexiko.

– Förhoppningsvis kommer jag att orka med bra och verkligen kunna ta vara på detta. Vi är med USA, Kina, Japan och Tyskland på detta läger. Jag hoppas kunna få ut lite mer djupgående tips av de här betydligt mer meritfyllda nationerna, avslutar Jonatan Andersson.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Stenbro BågskyttesällskapBågskytte
Relaterat