Egentligen skulle Onyx haft fyra tilltänkta nya spelare på plats under måndagens träning. Men av olika anledningar blev det bara en. Men det var å andra sidan inte någon dussinlirare, före detta landslagsmannen SSL-liraren och Schweizproffset Mikael Karlsson bekantade sig med klubben. Igen.

– Han var ju och provtränade med oss redan förra säsongen. Vi kom ganska långt redan då, säger Onyx sportchef Tobias Palm.

Till sista valde dock Karlsson att göra ytterligare en säsong i Schweiz med klubben Ticino.

Artikelbild

– Han kom hem från Schweiz förra veckan. Vi var ganska tidiga med att ta kontakt med honom, säger Palm och fortsätter:

– Nu kommer han till kvällens träning (läs onsdag) då ska vi ta upp diskussionen där vi slutade i fjol.

Palm gör ingen hemlighet av att han ser anfallaren som en kanonvärvning för Onyx trots att han hunnit bli 35 år.

– Men han har minst två år kvar i kroppen som spelare anser jag. Med honom får vi in lite av det vi saknat, ledaregenskaper exempelvis.

Artikelbild

Förre Onyxskyttekungen, rightaren Jesper Ekström, fanns med på träningen men det har han å andra sidan gjort ett par gånger den här säsongen.

Palm ser också Karlsson som ganska lik Viktor Palm i sin spelstil.

– Som vanligt handlar det om ekonomi och lite andra förutsättningar. Spelmässigt känns det som att han vill spela i Onyx, säger Palm om förhandlingsläget.

Artikelbild

De spelare som inte dök upp är fortsatt aktuella för klubben.

Är det främst en högerfattad anfallare ni vill få in?

Artikelbild

Mikael Karlsson tränade på onsdagskvällen med Onyx. Klubben skulle sedan sätta sig ner och diskutera framtid med den före detta landslagsmannen, SSL-spelaren och Schweiz-proffset.

– Nej det skulle jag inte vilja säga. En målvakt står högst på listan eftersom Rasmus Ekström flyttat till Gotland. Sedan är det lite allround. Det beror också lite på om vi tappar Marcus Groth och Viktor Palm.

När det gäller dessa två så har egentligen inget nytt hänt. Men båda SSL-klubbarna, Linköping i Groths fall och Växjö i Palms, ska enligt Onyx sportchef vara fortsatt intresserade av spelarna.

– Jag ser deras situation som ganska lika. Det måste bli en paketlösning för båda där tjejerna också flyttar med. Växjö jobbar väldigt hårt med att försöka lösa Viktor. Hur mycket Linköping jobbar vet jag inte.

Hur har ni jobbat för att få Viktor att stanna?

– Inte alls skulle jag vilja säga. Tvärt om har vi varit stöttande i hans beslut.

Knäskadade Filip Mbanza opererade sitt sargade knä i måndags. Enligt vad Filip själv skrivit i sociala medier fick han ett nytt ledband samt att menisken syddes ihop. Vad gäller Mbanza som har ett utgående kontrakt avvaktar dock Onyx.

– Jag vet bara att operationen gått bra, säger Palm som konstaterar att Mbanza tidigare gjort ingrepp i ett knä och då kom tillbaka väldigt snabbt.

Några ur fjolårets trupp återstår också att skriva nya kontrakt med. Palm tycker att klubben ligger riktigt bra till truppmässigt.

– Det här är det bästa utgångsläget som vi haft under min tid i Onyx.

Under onsdagsträningen dök även två till spelare upp. Bland annat den tidigare Onyx-spelaren Jesper Ekström.

– Jesper Ekström är här och tränare lite då och då under sitt uppehåll i Jönköping. Vi har haft en dialog under hela året. Det är inget konkret att han är aktuell just nu men han är inte heller helt borträknad.

Rasmus Malmlöf från division 1-laget Balrog var även där för ett första provspel.

– Han är en back från Balrog. Hitbjuden av vår tränare Richard Gårdman som har haft honom som spelare i Trosa. Det är en back som vi är intresserade av och första mötet var i dag. Vi får se var det landar. Nu har vi haft en första hälsning och han har fått bekantat sig med klubben, säger Tobias Palm.