Foto:

Mittfältskuggen återvänder till Bissarna: "Han är en klasspelare"

FOTBOLLSETTAN

I två säsonger var han en nyckelfigur på Bissarnas mittfält – nu meddelar klubben att Sal Jobarteh återvänder till Nyköping. Och han är spelklar redan till helgen.

25-åringen hade två framgångsrika år i Bissarna 2016 och 2017, där han var en viktig kugge på det centrala mittfältet.

Inför fjolårssäsongen lämnade Jobarteh för spel med Assyriska, men under tisdagskvällen stod det klart att han återvänder till Bissarna.

Värvningen av Jobarteh görs bland annat för att täcka upp hålet på mittfältet som har uppstått efter Suad Grudas olyckliga meniskskada i förra veckan. Därefter har man letat efter en ersättare.

– Ja, för mig var ordern som i den gamla klassiska Robin Hood filmen, ”det är Sal jag vill ha” men det var lättare sagt än gjort med en stram budget och redan några spelare kort på grund av skador, säger Bissarnas klubbchef Patrik Berglin i ett uttalande till klubbens hemsida.

Kontraktet sträcker sig fram till sommaren, därefter "får man se vad som händer", uppger klubben

– Helt klart den bästa lösningen för oss då Sal är en klasspelare i division 1 och en spelare som känner till Nyköpings BIS och smälter bra in i den tajta spelartrupp som vi nu håller på att skapas, berättar Patrik.

Tränaren Brian Clarhaut omnämner Jobarteh som en av de bästa mittfältarna i Bissarnas serie.

– Med Sal får vi en högkvalitativ spelare på det defensiva mittfält, ett område som vi på grund av skador blev väldigt smala på. Sal passar perfekt i vår spelmodell. Han täcker ytor och jobba hårt i defensiven. Han kan sätta tempot och passera första linjen offensivt.

Till skillnad från

Förra veckan gjorde klubben klart med den kanadensiske mittfältaren Ben McKendry, han dras dock med en skada och kan inte spela cup-matchen mot IFK Göteborg nu i helgen.

Aktuell för spel redan till helgen är däremot Sal Jobarteh, det meddelar Bissarnas på deras hemsida.

► Läs mer om Bissarnas värvning senare under onsdagen!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BISSvenska Cupenfotboll
Relaterat