Löparskola, Itrim, Viktväktarna, Aftonbladets Wellobe och Paulún. Kecke Lundh har testat det mesta, men strax efter en viktnedgång har han trillat dit igen.
– Jag är väldigt påläst. Jag vet precis vad jag ska göra.Och jag är jätteduktig där och då, när man är inne i det. Det blir bra resultat, men någonstans efteråt så glider det bort. Man lyckas inte hålla det. Det går fort både ned och upp, men det är jag inte ensam om, säger han.
Kecke berättar om tävlingen med sig själv och vågen.
– Man är sugen på att se resultat. Jag har använt både vikt och måttband. När jag jobbade med SN gick jag ned 30 kilo faktiskt.
Vi träffas på hans arbetsplats i Onyx kansli på Rosvalla. Runt om sig, varje dag, har han i stort sett bara vältrimmade kroppar.
– Ja, när jag började här så trodde jag att jag skulle kunna träna mer, gymmet är ju precis under oss, men på något sätt så har det försvunnit genom åren. När jag är här jobbar jag.
Just jobbet (som klubbchef) tror han är en anledning till att hälsan kommit i andra hand.
– Jag jobbar inte på något normalt sätt och har aldrig gjort det. Jag blir uppslukad av min uppgift. Det är en livsstil och man är påslagen hela tiden. Det finns alltid något att göra. Jag gillar att bygga saker, att sätta saker i sammanhang, att få saker att växa och det kräver lite engagemang och någonstans tar det över och man börjar slarva.
Är det kosten eller träningen som försvinner först?
– Jag tar för stora portioner och min kvällspromenad, om jag tar hem jobbet, blir till kylskåpet för att hyvla ostskivor. Jag vet att det är fel. Jobbet går lite före egna hälsa...och har så gjort hela tiden tror jag.
Nu ska Kecke få kontroll över sin kropp och vi får följa med på hans resa.
I dagarna startade han sin 16 veckor långa resa. Kecke kommer att vara testpilot när Thomas Lövgren testar sitt koncept 16 weeks of wellness. Ett program som ska vara lite tvärtemot populära 16 weeks of hell. Det är så nytt att namnet inte ens är klubbat utan fortfarande bara är ett arbetsnamn.
– Vi har hemsidan klar, men vi känner att vi inte riktigt paketerat ihop det ännu. Det här är ingen bantning, ingen quick fix, inga jätteförbud. Du ska inte behöva träna ihjäl dig, inte äta pyttelite, du ska inte försättas i ketos (ett tillstånd när man äter väldigt lite kolhydrater). Du ska ha en guldkant på livet, men göra det på en rimlig nivå, säger Thomas Lövgren.
Thomas, som är delägare i Rygg- och Ledkliniken i Nyköping, säger att han och hans medarbetare ska ge Kecke alla verktyg han behöver för att lyckas.
– Lovisa (Wetterstedt) sätter ihop ett kostschema utifrån Keckes önskemål. Det blir husmanskost. I många fall upplever man att man äter mer mat än innan. Det är tallriksmodellen så vi äter av kolhydrater, protein och fetter, mycket grönsaker,.. god mat helt enkelt.
Mat fem gånger om dagen eller?
– Det är individuellt också. Beror på hur det passar. Det finns inga studier som påvisar om det är bättre att äta en gång per dag eller tio vikt- eller hälsomässigt. Det är bara myter. Det är därför vi vill göra det här också, för att krossa myter.
Ivo Vegelius, världsmästare i bandy och fysoterapeut, sätter hop ett träningsschema.
Thomas vill att programmet ska skräddarsys från person till person.
Kecke ser redan nu saker som han skulle vilja förbättra.
– Ta det här om man vill ha ett glas vin till maten. Då kanske man kan få rekommendationer på vilket vin som dels passar bäst till det jag ska äta, dels är bäst för mig. Det här med guldkant betyder för mig att få in det i vardagen, säger han.
Han tror också att han kan behöva mer stöd vad gäller sitt beteende.
– Man kanske ska koppla någon form av expert på KBT-terapi och så måste man ha anhörigstöd också. Det är otroligt viktigt. Och de är något som jag poängterat för Thomas. Hela familjen måste vara med på det här. Man ska inte bara prata med mig utan med alla, det kan vara nycklarna för att det här kan bli bra.
För en gångs skull känner han dock ingen press inför sin hälsoresa.
– Skillnaden är att den här tävlingsdjävulen, som att jag ska mäta mig mot vågen, jag känner ingenting sådant den här gången. Jag vet inte om det är för att jag börjar bli äldre eller...Jag känner visserligen nu att jag verkligen behöver göra något. Tidigare har jag levt på min grundkondis, även om jag burit på för många kilo, så har det funnits kraft. Men nu känner jag att jag inte har den grunden kvar. Och ska jag kunna hänga med mitt barnbarn Ronja så är det dags.