Tystberga GIF hade det bekymmersamt med såväl spelarbredd som kontinuitet under den nu avslutade seriesäsongen. Laget kunde dock, under nye tränaren Anders "Ante" Janssons ledning, greja kontraktet med mycket möda och besvär.

Nu har man gjort klart med fem nya spelare, två av dessa har kamperat ihop med Ante tidigare (i Trosa Vagnhärad). Edis Ahmetovic och Patrick Lindberg närmare bestämt – som ju dessutom spelat ännu högre upp i yngre år med Nyköpings BIS. Båda två kan användas i flera olika roller på planen. Lindberg har tidigare, när han använts som offensiv kraft, visat att han är en måltjuv av rang på lite lägre nivå.

Nästa nyförvärv är målvakten Victor Persson, tidigare i Hargs BK, klar för spel i Tystberga.

En annan målvakt som skrivit på är Lucas Orrmo, som dock är mer känd som innebandymålvakt, men på fotbollsplanen senast representerat Västerljungs IF i division 7 – som forward.

Dessutom utespelaren Simon Carlsson, som den gångna säsongen höll till i Trosa Vagnhärads andralag som åkte ur Tystbergas division 5-serie.

Två utespelare har aviserat att det inte lär bli någon fortsättning nästkommande säsong. Där rör det sig om Andreas Johansson och Mathias Rosén.

Läs mera: Kommentarer från Tystbergaledaren Suriya "Surre" Andersson i fredagens papperstidning och senare här på sn.se.