• Idel NKK på pallen. William Berg tog silver, Erik Andersson guld och Magnus Lidén brons. Foto:
  • Foto:
  • Dennis Kerner tog gul i H18-klassen. Foto:
  • Anton Andersson överraskade sig själv lite både på 500 och 5 000 meter. Mjölksyran lyste med sin frånvaro. Foto:
  • Foto:
  • Rebecka Gustafsson Lönnroth, Tove Andersson, William Berg och Magnus Lindén tog mixed-brons över 500 meter. Foto:
  • Erik Backrud, Karl Brodén, William Berg och Magnus Lindén tog guld i H16-finalen. Foto:
1/

Nästan idel guldleenden i NKK

Kanot
annons

– En vanlig SM-dag för Nyköping. Anton Anderssons kommentar stämmer perfekt. När mästerskapen inleddes på Rocksjön i Jönköping under måndagen plockade klubben hem 14 medaljer. Anton själv tog två guld i H21-klassen.

Framgångarna fortsätter för paddlingsklubben, det är en sak som är säker. Av NKK:s 14 medaljer under premiärdagen var åtta guld.

– För mig var mina vinster bara en bonus, säger Anton, som i år gått upp i seniorklassen.

För de lite yngre deltagarna i den klassen finns det chans att ställa upp i H21 och under måndagen avgjordes både ett på 500 meter och ett på 5 000.

– De har inte SM-status utan det är RM, men det är kul lopp för oss som är lite yngre. Vi kan få vara med och slåss i toppen igen. Ett bra mellansteg.

Och med tanke på hur Anton kände sig under loppet kan man förstå hans glädje också.

– När det var 200 meter kvar på 500 metersloppet så hade allt gått väldigt smärtfritt. Jag gjorde ett ryck och fick snabbt en lucka som jag kunde hålla ända in i mål. Det var klockrent. Och det kändes lika bra på 5 000 meter.

Anton tror att lite kan bero på att han fått träningsro i år.

– Det har ju inte varit några internationella tävlingar eller något annat som brutit av träningen och det gynnar mig både på SM och långsiktigt.

Hur ser du på framtiden? Det är ändå ett stort steg att ta sig in i seniorkklassen.

– Det är ett högt berg att bestiga, men jag ser en väg. Med mycket träning kommer man långt.

Resten av veckan tror inte Anton kommer att innebära så många fler individuella medaljer, men han hyser vissa förhoppningar om topplats i K4:an tillsammans med Dennis Kernen, Per Lindén och Karl Brodén.

Dennis, som tillsammans med Moa Lindén och Alva Johansen kommer att åka till JVM efter SM, tog hem guldet i H18-klassen. Alva tog silver på 500 meter, en dryg sekund efter K4-kompisen i landslaget Melina Andersson, och Moa blev sexa.

Moa, Alva, Erik Andersson och Karl tog silver i K4-mix över samma sträcka, medan Rebecka Gustafsson Lönnroth, Tove Andersson, William Berg och Magnus Lindén tog bronset.

I H16 blev det idel NKK på pallen genom Erik (guld), William (silver) och Magnus (brons).

NKK:s tjejer ville inte vara sämre men eftersom det bara var två Nyköpingsbåtar i finalen, blev det "bara" två medaljer. Rebecka tog guld i D16, medan Malin Andersson paddlade till sig en bronsplats.

H16-talangerna fortsatte dagen med att plocka hem guldet i H16 och D16. Förutom Magnus, William och Karl satt Erik Backrud i K4:an. I K2:an satt Rebecka och Malin.

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

Alva JohansenAnton Andersson, kanotDennis KernenSportKanot
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka