Semifinalplatserna som togs under torsdagen ledde i bästa fall till B-finaler för kanoterna från NKK nere i Bulgarien. Betydligt bättre gick det för Nyköpingsbekantingen Martin Nathell som gick till final i K1 1000m i U23 klassen. Väl i finalen blev resultatet historiskt då Nathell vann och tog det första svenska U23 VM-guldet någonsin.

– Det var väldigt unikt, det har ju aldrig hänt tidigare. Det var ett fantastiskt lopp av Martin, det gör dagen lyckad, säger Nyköpings kanotgymnasiums chefstränare Mats Johansen.

Martin bodde i Nyköping under en längre tid men har sedan en tid tillbaka flyttat hem till Ängelholm. Efter vinst i kvalet och en andraplats i semifinalen så satte Martin kronan på verket med en väldigt fin vinst i finalen.

– Martin var glad över att han nu kan skryta över att han är bättre än gamla klasskamraten från kanotgymnasiet Erik Holmer som tog brons, säger Mats.

För NKK:s paddlare var det inte riktigt lika lyckad dag. Tre av fem kanoter lyckades ta sig till B-final under fredagen. Dennis Kernen gjorde ett bra kval under torsdagen i K1 1000m för juniorer men höll inte hela vägen fram till en final då han kom på fjärde plats i sin semifinal. Men han gick till B-final där han blev fyra.

B-final blev det även för förstaårsjunioren Rebecka Gustafsson Lönnroth som kom på åttonde plats i K1 1000m efter att ha kommit på sjätteplats i fredagsmorgonens semifinal. I U23 blev Anton Andersson sexa i B-finalen tillsammans med Brunnsvikens Albert Friman i K2 1000m.

– Finns nog lite besvikelse hos några, Dennis hoppades på A-final och killen som kom före honom i semin gick vidare till final på bästa tid, så han var snabb, säger Mats Johansen.

Även om resultaten inte var vad NKK-paddlarna hade hoppats på så finns det chans att bättra sig under lördagen och söndagen för de flesta.

– Jag tycker att de kämpade på väl, gjorde vad de kunde men räckte inte riktigt till. Men oavsett resultat så har de här unga åkarna fått mycket bra erfarenheter och lärdomar från detta.