NHU:s J20-lag fixade nytt kontrakt – siktar mot playoff

Ishockey

Via seger med 6–2 mot Vallentuna har Nyköpings Hockey Ungdom säkrat nytt elitkontrakt och siktar nu mot playoff.

I den regionala juniorserien J20 elit östra spelades på måndagskvällen den 34:e seriematchen för Nyköpings Hockey Ungdom.

Det blev en lyckad tillställning hemma mot Vallentuna och segern skrevs till slut till 6–2 (1–2, 4–0, 1–0).

Simon Rodling hade gett NHU ledningen i powerplay i första perioden innan gästerna kunde vända till ledning. Andra periodens första halva blev sedan tongivande för hemmalaget och vändningen tillbaka var ett faktum. Timeouten som Vallentuna tog hjälpte föga.

Johan Mörnsjö, en annan Gripenbekant spelare, spikade i den sista perioden slutsiffrorna till 6–2 med sitt andra mål för matchen. En tredjeperiod som annars kom att handla om handgemäng och ett antal matchstraff.

Slutresultatet gav i alla fall att NHU med två omgångar kvar säkrat sin plats i nästa års J20-elit. Dessutom har man i den jämna tabellen chans på att nå playoff, dit är det nämligen bara två poäng men först väntar topplaget Almtuna och sedan i avslutningen konkurrenten vid övre strecket Sollentuna.

Övriga NHU-målskyttar mot Vallentuna var Robin Karlsson (två fullträffar) och Benjamin Wahlgren. Noterbart även att William Lundsten stoppade 30 av Vallentunas skott.

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings Hockey UngdomIshockey