Det är svårt att ta miste på glädjen i Camilla Nilssons röst. Förutom att hon är "otroligt tacksam" över att kunna spela beachvolleyboll igen, har det dessutom gått bra på sistone. Hon och nya radarpartnern Sofia Ögren, Stockholm 08 Beach Club, verkar ha hittat rätt. Tidigare i år knep de niondeplatsen på en världstour-tävling i Turkiet och för två veckor sedan slutade de tvåa på nordiska touren i Norge. Helgens tävling i Göteborg är deras fjärde tillsammans.

– I och med att man bara är två spelare i ett beachvolleyboll-lag blir kemin oerhört viktig. Jag och Sofia är jättenära vänner och litar verkligen på varandra. Trots att vi inte spelat matcher ihop förut är vi väldigt samspelta och tänker likadant, säger Nilsson och förklarar att de båda har en lång gemensam historia.

– Vi möttes faktiskt i SM-finalen 2006, har varit i juniorlandslaget samtidigt och tränar tillsammans nästan varje dag i Södertälje.

Artikelbild

Att Nilsson, som tillhör Nyköpings FK, ser framemot Swedish Beach Tours stopp i östra Sörmland råder det ingen tvekan om.

– Jag försöker leva i nuet men samtidigt går jag bara och längtar. Ifjol fick jag stå vid sidan om, eftersom jag hade uppehåll då, så det ska bli så himla roligt att få spela själv. Staden har fått värma upp med några landskamper nu, så jag tror det börjar bli lite volleyboll-feber i Nyköping, säger hon.