Blir kvar i Nyköping trots allt. Foto:

Nobbad av AIK – men "kul att komma hem" för Albin

HOCKEYETTAN
annons

Tryoutkontraktet gav inte full utdelning. När allsvenska AIK tackade nej högg Gripen och fick tillbaka sin poängmaskin. – Får vi ihop laget blir det väldigt intressant, säger Albin Ivarsson Hamberg.

Det har varit en hel del lovord angående Albin Ivarsson Hambergs försäsong med allsvenska AIK. Den svartgula storklubben från Solna var redo att skriva kontrakt, men i sista stund "hände något".

– Vi var muntligt överens och hade bokat möte för avtal. Men då hade de beslutat sig för att kolla på en back till i stället och då fanns inget utrymme för mig, konstaterar Albin Ivarsson Hamberg.

Hur deppigt var det?

– Det var rätt hårt. Jag hade stora förhoppningar när jag hade hört bra grejer. Men det kommer fler chanser.

När han väl snubblade på målsnöret hörde flera klubbar i hockeyettan av sig.

– En hel del intressanta, inget att säga om det, och vi förde diskussioner. Men det som var avgörande var att det var samma serie som Gripen. Jag bor här i stan, har mina vänner, min tjej, mina föräldrar, mitt jobb och allt sådant här. Då blev det ganska naturligt att stanna här.

Vad tar du med dig från AIK?

– Att de ville att man skulle lira. Sedan farten och styrkan hoppas jag ta med mig och bidra med. Så här bra försäsong har jag aldrig haft.

Inga vidare resultat på försäsongen för Gripen, eller vad säger du?

– Vi har ändå något intressant på gång. Något att bygga på. Får vi ihop laget blir det väldigt intressant, säger Ivarsson Hamberg, som nu gjort två träningar i Nyköping sedan brytningen med AIK.

Magnus Eriksson, ordförande i Nyköping Gripen Hockey, var givetvis glad.

– Vi har inte legat på nämnvärt, men vi sa tidigt till de sportsligt ansvariga i AIK att vi var intresserade oavsett hur de skulle göra med Albin. När vi fick veta i onsdags eller torsdags att de bröt med Albin så tog vi kontakt omedelbart. Det hade känts konstigt att se honom i en annan division 1-klubb, säger Eriksson.

Även om Albin inte haft någon större erfarenhet av division 1 säger Eriksson att Ivarsson Hamberg absolut blir ett lyft.

– Vi hade ett intressant lag på papperet redan innan, nu blir vi ännu starkare. Jättekul, en kille som varit med oss sedan division 4 och en skicklig spelare.

Ivarsson Hamberg kommer, i onsdagens genrep mot Hammarby, av allt att döma matchas på en vinge i samma formation som Simon Rodling och Robin Jacobsson, med Eric Örtegren och Freddie Byström på back.

– Jag ska bidra varje träning och match med det jag kan. Rent lagmässigt ska vi etablera oss, först hänga kvar, i division 1 och sedan bygga vidare på det. Poängen för mig, de kommer om laget spelar bra, avslutar Albin Ivarsson Hamberg.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gripen HCIshockey
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka