Degraderade NOBTK hemförde dock ingen siffermässigt lätt seger i Rosvallas A-hall. Vrena kämpade emot riktigt bra. En knapp förlust med 6–8 låg inom möjligheternas ram.

NOBTK vann dock rättvist och var det bättre laget, där alla fyra spelarna hemförde singelsegrar med Joakim Lindholm som primus motor.

–Vi är på väg uppåt formmässigt och bör kunna blanda oss i toppstriden. Har ett brett material, säger NOBTK:s Håkan Kassman.

Artikelbild

Han var dock imponerad av Vrenas insats som nykomling i serien. Motståndet de bjöd med varierad och tempostarkt spel var en liten positiv överraskning.

– Vi vill bara kunna visa upp lite av vår bordtennistradition i Vrena och målet som nyuppflyttat lag är ju främst att klara kontraktet, säger trotjänaren Stefan Forss.

Med en snittålder på cirka 45 år finns erfarenhet men saknas en möjlig ungdomsrekrytering tyvärr. Spelglädjen i laget lyser kraftigt.

Av de totalt elva matcherna slutade inte mindre än fem, först efter femte och avgörande set. Där vann NOBTK tre och VIF två. Detta poängterar jämnheten mellan lagen.

Artikelbild

Bäst i respektive lag var Joakim Lindholm med maximala tre singelsegrar plus en dubbel för NOBTK och Kjell Karlsson med två singelsegrar för Vrena.

NOBTK vann också över IFAE B med 8–3 och avancerade till femte plats, medan VIF besegrade KFUM Katrineholm med 8–6 och är fyra i tabellen.

Artikelbild

Det blev ett spelmässigt tätt och spännande lokalderby mellan NOBTK och Vrena IF. Joakim Lindholm i NOBTK vann alla sina singelmatcher. (fler bilder från derbyt hittar du på www.sn.se)

Bengt Skagerström