Återkommande problem med hjärnskakningar har stör karriären men Johan Norberg är en 32-årig högst välskolad tvåvägsback som har varit mycket bärande på division 1-nivå i moderklubben Gislaved, Borlänge och Nyköpings Hockey. Ja, han var även med på hela resan uppåt med det som är nuvarande Nyköping Gripen där han var kapten de sista åren.

Nu har Norberg gett klartecken till resten av säsongen med Gnesta IK.

– Ja, det är i alla fall meningen att han ska köra hela säsongen. Vi är ju ett offensivt balanserat lag och har saknat en riktigt defensiv kille, som även kan visa alla hur det går till. En ny röst i omklädningsrummet är också alltid bra, säger Gnestatränaren Peter "Slaktarn" Fredriksson.

GIK-truppen är vass men tunn. Från att ha kört flera matcher på fem backar och fått använda centrar i den positionen har Gnesta i skrivande stund bra bredd i backbesättningen då Johan Andersson, som fanns med på försäsongen, kliver in i Gnesta ishalls omklädningslängas hemmadel igen.

– Då ville han köra klart ett husbygge. Men nu är det klart så han är tillbaka i laget efter helgerna. En tvåvägsback, som fungerar bra både offensivt och defensivt – blir perfekt att både bredda truppen och få konkurrens om platserna, säger Slaktarn.

För det är ett viktigt skede av säsongen, även om det är lätt att tro att segrarna ska fortsätta rinna in var senaste mötet med Spaif i Järna helt jämnt målmässigt och även spelmässigt i period ett och tre.

– Vi kom in snett i den matchen, men starkt av killarna att jobba sig tillbaka. Jag håller med om att det här kan vara en av de viktigaste matcherna på hela säsongen eftersom jag tror att det är Spaif som kommer kriga närmast i slutändan – skulle vi lyckas få ett avstånd på tio poäng i det här skedet är mycket vunnet.

– Sedan har vi Mariehamn och Spånga, också tuffa matcher – men de andra slår varandra så kan vi gå rent här i början ser det väldigt bra ut. Men det ska göras också...

Något som talar för Gnesta IK är förutom segerraden där laget har vunnit säsongens samtliga matcher utom en enda – Lidingö borta i grundserien, en motsvarande match som också är på ingång – är skade- och sjukdomsläget.

– Det är helt och friskt förutom (Marcus) Ekstrands knäskada; ovisst när han kommer tillbaka. Vi har haft två bra träningar nu innan, många är sugna på att komma i gång.