Nyköpings BIS presenterade på tisdagskvällen att ännu en av föreningens spelare förlängt avtalet även över säsongen 2020.

Den här gången var det Ålbergasonen Pontus Nordenberg som satt sin signatur på papperet.

"Pontus kommer få en väldigt mycket viktigare roll i ett ungt Nyköpings BIS 2020 då han idag är den i särklass mest rutinerade spelaren vi har med sina över 30 matcher i allsvenskan. Trots att han inte ens fyllt 25 år", säger Patrik Berglin klubbchef i Nyköpings BIS till föreningens hemsida.

 

Det avslöjas att Nordenberg, som tidigare växlat position från bland annat offensiv vänsterback, nu ska konkurrera som mittback först och främst.

"Vi tror och hoppas att han blir den ledaren han kan och har förutsättningar att vara med sin spelstil. Nu blir det upp till honom och tränarna att utveckla det tillsammans", säger Berglin.

Man hoppas att Nordenberg med erfarenheten han bär med sig ska kunna axla en ledarroll sedan tunga ledarkort i spelartruppen som Enis Ahmetovic (Umeå) och Suad Gruda (slutat) lämnat laget.

Nordenberg har förutom NBIS och Ålberga GIF även representerat Åtvidabergs FF samt varit proffs på Island.

 

Bissarnas nye tränare Jan Melle är imponerad såväl av Nordenbergs fysik som rutin.

"Pontus kommer att guida de yngre spelarna. Vi hoppas på enorm utväxling av honom. Känns oerhört kul att få välkomna ombord Pontus", säger Melle, som förutom Nordenberg till backlinjen tidigare har fått räkna in Alen Ahmetovic och Oskar Wickman som förlängda kontrakt under vintermånaderna.