Albin Nordvall lämnar Nyköping Gripen och debuterade för nya klubben Guts redan under torsdagskvällen i derbyt mot Valdemarsvik.

Nordvall lämnar Gripen – för Guts

Hockeyettan

Den stora defensiva backen Albin Nordvall har efter en värvning av en liknande spelartyp inte fått någon speltid. Nu lämnar han Nyköping Gripen Hockey för division 3-laget Guts – där debuten skedde redan på torsdagskvällen.

När Norrköpingskillen Ludvig Martinsson, som senast var i Kalmar, anslöt till Nyköping Gripen blev det inte längre någon istid för Albin Nordvall som hade jobbat sig in i laget men kanske var bättre i november än januari.

– Han har lämnat och Ludwig Danielsson är tillbaka i truppen efter att just ha fått istid under två division 2-matcher hemma i Arvika, säger Gripentränaren Oscar Jernström.

Det innebär att Nyköping Gripen för närvarande har sju backar.

– Men så har vi Alex Gustafsson som är i Gnesta just nu och juniorer som Jakob Kåbring, som både kör med NH Ungdoms J20 och Åker i division 2 – där vi har fått positiva signaler.

Båda har dubbellicens och kan med kort varsel kastas in. Kåbring har offensiva spetskvaliteter, men i den kategorin visade det sig inte minst senast i Segeltorp att konkurrensen är tuff.

– Vi tänker framför allt långsiktigt med Kåbring, till nästa år – men man vet aldrig vad som händer.

När Albin Nordvall lämnar Nyköping Gripen Hockey blir det inte för Gnesta, utan ett topplag i en parallell alltreanserie, IK Guts. Det är ett Norrköpingslag som spelar matcherna i Finspång.

Östgötalaget har hamnat i en stenhårda södra allettan med långa resor men vid denna sidas pressläggning var det 5–3-ledning i derbyt mot Valdemarsvik – ofta tuffa matcher – och virtuellt delad serieledning med Trelleborg.

– Med sina 1,98 och dryga 100 kilo kommer Albin bli en stöttespelare för oss, skriver Guts på sin hemsida och han placerades också i första backpar mot "Vika".

Ett av Guts mål gjordes av Gripenbekantingen Sebastian Norén – som Gripen har hållit kontakten med efter testmatcherna i höstas.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköping Gripen HCIshockeySport
Relaterat