TVSK vann mot IFK Nyköping

IFK Nyköping U mötte Trosa Vagnhärad SK på Rosvalla under söndagskvällen, mittenlaget IFK mot TVSK som är indraget i kampen om att stanna kvar i division tre. Det var besökande Trosa Vagnhärad som gick segrande ur matchen efter en 3–1-vinst. Tre viktiga poäng bärgades, men hotet om nedflyttning finns kvar då det endast är tre poäng ner till strecket i en något haltande tabell.

OIK föll mot bottenkonkurrenten

På söndagseftermiddagen tog Oxelösunds IK emot AC Primavera på Ramdalens IP. En viktig match då OIK hade kunnat utökat avståndet till klubbarna neråt i tabellen och varit ännu säkrare från degradering. Men matchen slutade 3-4 och därför gick besökande Primavera upp till säker mark på tiondeplats, endast en poäng bakom Oxelösund som nu bara är tre poäng från nedflyttningsplats.

IK Tun U förlorade mot serieledarna

Under kvällen på söndagen så gästade IK Tun U-lag serieledande Södertälje FK. En tuff match på förhand för Tun som befinner sig på den nedre halvan av tabellen. De fick det tufft i matchen, speciellt i första halvlek då hemmalaget kunde gå upp till en 2-0 ledning innan pausvilan.

– Vi kanske la lite för mycket fokus på Patricia Üre i första där vi försökte låsa bort henne. Då fick vi inte riktigt något eget spel. I andra tog vi över och spelade och hade mycket mer chanser, säger IK Tuns tränare Ola Carlsson.

I andra halvlek gjorde Tun mål genom Alexandra Sederholm, men även Södertälje hittade nätet i andra halvlek och matchen slutade 3-1.

– Vi tar med oss att vi får göra misstag när vi har ett passningsorienterat spel. Vi kommer tappa boll och släppa in mål tack vare det, men vi ska förhoppningsvis hålla oss kvar utan problem. Utgå från det för att utveckla oss till nästa år, säger Ola.