Efter den bittra förlusten i andra kvalmatchen mot Uppsala HK har IFK Nyköping fått börja ladda om ordentligt med en tempofylld träning.

– Jag tycker det var riktigt bra fart på träningen i dag (läs tisdag). Vi har släppt förlusten nu, säger IFK Nyköpings tränare Peter Melchersson och fortsätter.

– Vi gjorde en dålig match men håller ändå på att vinna. Gör vi det lite bättre så klarar vi det. Vi behöver inte göra några världsrekord för att slåss om segern. Det var ett jäkla go under träningen men tyvärr så gjorde Martin Gustafsson sig illa i sista kontringen. Han gjorde illa vaden så Melcher Melchersson är inkallad i stället nu. Han har varit med förut och är rutinerad.

Nu är det inte långt kvar till den avgörande matchen, hur går tankarna?

– Jag har inte sovit så mycket. Sover dåligt annars också men har spelat om matchen i huvudet och det upprepade sig 74 gånger ungefär. Jag brukar tänka handboll väldigt mycket men den här gången har jag analyserat och tänkt otroligt mycket. Åkte till och med en timme för tidigt i dag, så har varit lite snurrigt.

Är det något speciellt ni kommer ändra på spelmässigt?

– Vi ska vara mer noggranna och göra det vi är bra på. Vi ska trycka på och spela ett bra försvarsspel. Ta fyra-fem bollar mer bakåt och fortsätta trycka framåt. Vi behöver inte ändra på någonting speciellt men det är den där svackan i första halvlek som inte får upprepas.

Något som kommer vara avgörande för matchen utgång är farten och IFK:s försvar.

– Vårt försvarsspel och vår fart, jag hoppas verkligen att det är det som avgör. Vi är mer hungriga på att gå upp än vad de är på att vara kvar.

Att handbollssäsongen lider mot sitt slut och semestern kan ta fart är något tränaren Melchersson uppskattar, men att sista matchen ska bli en förlust finns inte på världskartan.

– Det ska bli skönt att känna att vi är klara, det ska bli jäkligt skönt. Just nu så tänker jag inte ens på en förlust, vi ska bara vinna annars är det ingen mening med att åka upp. Vi ska göra en bättre match än sist och då vinner vi.

Vad behöver ni se upp med?

– Deras linjespelare engagerar många i försvaret och samtidigt skjuter många utifrån. Vi hade ganska bra koll på det senast men det var en kille som hade sin dag (Milan Kapuran med sina 7 mål) och det ska han inte ha igen. I alla fall inte denna dag, det får han ha om fyra veckor eller något.