Rasmus Ekström kommer på besök till Rosvalla med sitt Visby. Foto:

Nu vill Rasmus nolla de gamla lagkamraterna

Innebandyallsvenskan

Tidigare säsongers succémålvakt i Onyx återvänder till Rosvalla – som motståndare. "Jag får försöka se det som en match som alla andra", säger Rasmus Ekström inför Visbys besök.

Redan efter Onyx match mot Visby förra säsongen fick Onyx dåvarande målvakt Rasmus Ekström en trevare. När sedan flickvännen flyttade hem till "öjn" för att spela med Endre blev valet lättare när kontraktet gick ut.

Nu blir det första återkomsten till gamla hemmahallen för numemr 35.

– Det ska bli kul att komma "hem", eller vad man ska säga. Att spela i Rosvalla inför mycket folk. Jag får försöka se det som en match som alla andra, men det är klart det blir speciellt, säger Rasmus Ekström.

Det ska sägas att han och målvaktskollegan Martin Stolt delat på ansvaret under säsongen, även om Ekström stått något fler matcher, men vem som står på lördagens match avgörs sent.

Ekström är hur som helst redo.

– Visst har jag lite koll på vad Onyx spelare gör och hur de spelar. Men det blir nog bara sämre om jag funderar på vad de ska göra, utan det är bara att köra på som vanligt.

Hans Visby har kommit i gång efter en klen start på säsongen.

– Vi lyckades inte få ihop laget, vi var väl sex–sju nya spelare och mötte inga bra lag på försäsongen förutom Växjö. Men efter tränarbytet har vi lyft oss, säger Ekström.

Dock ses säsongen lite som ett misslyckande med tanke på att man varit så nära playoff tidigare säsonger och nu är en bit ifrån.

– Vi måste nog gå rent resten av matcherna nu för att klara kval. Med den trupp vi har ska vi vara topp fyra, allt annat är ett misslyckande, men alla matcher måste ju spelas.

Då håller det inte att göra som i senaste matchen, leda med 7–2 mot Åby i tredje perioden och sedan förlora ändå.

– Systemkollaps. Vi hade nog inte bollen i tio sekunder sista perioden.

Dina tankar om Onyx säsong?

– Med tanke på turbulensen kring tränarbytet har de gjort det bra. Viktor Palm och Jesper Ekström har gjort det grymt och presterar alltid, det gäller att vi stänger ner dem.

Hur är din form för närvarande?

– Andra halvan har varit ganska stabil. Jag hade en bra säsong i ryggen från Onyx och det är till den formen jag försöker hitta tillbaka. Men i takt med att laget lyft sig har försvarsspelet lyft sig och då blir det lättare, samtidigt som jag tagit bollar på slutet jag kanske inte ska...

Se matchen direkt på SN.se!

För att se matchen Onyx-Visby klockan 14.00 på SN.se den 9 februari behöver du vara prenumerant. Är du inte kund redan kan du teckna en prenumeration för 99 kronor. Via denna länk tecknar du en prenumeration.

Är du redan prenumerant kan du enkelt logga in genom att klicka på sändningen på sn.se. Sändningen görs i samarbete med Staylive.

Dessa matcher kommer vi att sända

Onyx–Visby 9 februari

Strängnäs–Onyx 16 februari

Fagerhult–Strängnäs 23 februari

Strängnäs–Visby 26 februari

Åby–Onyx 27 februari

Lerum–Onyx 10 mars

Åby–Strängnäs 17 mars

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

OnyxInnebandy
Relaterat