Ny förlust för Gripen

Ishockey
annons

Med en dryg vecka kvar innan premiären i division 1 åkte Nyköping Gripen på ytterligare en förlust mot Köping. Den här gången förlorade laget med 2–6. – Vi straffas genast om vi försöker hitta på egna saker, säger tränaren Torbjörn Johansson.

En bra första period, en rejäl svacka i den andra och så en upphämtning i sista – så vill nye tränaren Torbjörn Johansson sammanfatta söndagens bortamöte.

– Vi är i en fas just nu när vu måste lära oss hur man ska spela i division 1, säger tränaren. När vi spelar efter spelidén så fungerar allt bra, det är när vi börjar hitta på egna saker som det blir problem.

0–1 i första blev ett ordentligt tapp med 1–4 i andra perioden. I den sista spelade Gripen 1–1.

– Vi slarvar och är inte ödmjuka. Vi förlorade allt; närkamperna, lösa puckar.., suckar tränaren.

Men hade ni lärt er något från förra mötet?

– Vi lär oss hela tiden. Vi försöker hela tiden bygga på det vi har och det fanns bitar i dag där vi gör det bra. Men vi måste lära oss av misstagen. Misstag händer, men vi kan inte ha tio spelare som gör misstag hela tiden.

På onsdag möte Gripen Hammarby på bortaplan. Det är genrepet innan seriestarten den 18 september.

– Då vill jag se att vi lyckas hålla vårt spel hela matchen, det har v inte gjort än i år. Det är små marginaler i division 1, men jag vill ändå att vi ska kunna bjuda upp till dans.

Tre spelare saknades under söndagen. Långtidsskadade Filip Larsson hoppas komma tillbaka till premiären efter sin bristning i lårmuskeln. Eddie Jinglöv fick problem med nyckelbensfästet i förra matchen mot Köping och Kristoffer Eklund Berggren var sjuk.

Målskyttar mot Köping var Linus Tjulander och John Moberg.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gripen HCSportIshockey
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka