De mötte seriekonkurrenten Enköpings SK, tredje försäsongsmatchen hittills. Det blev en knappt förlust, slutresultatet skrevs till 5–3 efter att hemmalaget avgjort med ett mål i öppen kasse. Men nya huvudtränare Oscar Jernström tycker att det finns bra saker att ta med sig.

– Hur vi överbelastar och hur vi sätter press, det funkade stundtals ganska bra. Jag tycker vi åker mer skridskor än sist och vi ger det en ärlig chans att komma tillbaka, vi gör en bra push på slutet. Vi gör två snabba och har bra spel i 6 mot 5, säger han.

Oscar var inte så nöjd med bland annat tre insläppta mål i boxplay, men det har de inte tränat speciellt mycket på.

– Sen är det fortfarande så att vi måste bli starkare runt eget mål och förbättra kommunikationen.

– Det var en ganska välspelad match, två ganska jämna lag. Sen syns det att bägge lagen har lite att jobba på, men det vore konstigt om det inte var så såhär pass tidigt.

Jernström tycker att de ligger rätt bra till på försäsongen med tanke på att de har använt sig av många spelare, till exempel många spelare på provkontrakt. Där är det inte bestämt än om vilka som ska få kontrakt. Men de har pratat med Fredrik Skatteboe och Ludwig Nordlie och har planerade möten med resterande provspelare.

– Oavsett hur vi väljer att göra så måste vi tänka på individen så att de utvecklas och får speltid. Man får väga in det samtidigt som man vill ha så pass bred och stark trupp som möjligt, det tycker jag är viktigt.